Sexuálny škandál vyprchal. Známy tréner sa po troch rokoch môže vrátiť do NHL

Joel Quenneville.
Joel Quenneville. (Autor: SITA/AP)
TASR|2. júl 2024 o 09:40

Nový angažmán v profilige si môžu hľadať aj funkcionári Stan Bowman a Al MacIsaac.

NEW YORK. Tréner Joel Quenneville a funkcionári Stan Bowman a Al MacIsaac môžu po takmer troch rokoch opäť pôsobiť v hokejovej NHL.

Vedenie zámorskej súťaže zrušilo ich tresty, ktoré dostali v októbri 2021 za podiel na škandále so sexuálnym napadnutím hráča Chicaga Kylea Beacha.

V roku 2010 všetci traja pôsobili v organizácii Chicaga Blackhawks a podľa výsledkov nezávislého vyšetrovania nedostatočne reagovali na obvinenia, že Beacha sexuálne napadol vtedajší klubový videoanalytik Brad Aldrich.

Funkcionári Chicaga sa snažili prípad utajiť a jeho detaily vyšli na verejnosť až po desiatich rokoch.

V dôsledku toho odstúpili z funkcií generálny manažér klubu Bowman i viceprezident pre hokejové záležitosti MacIsaac a Quenneville sa vzdal funkcie trénera Floridy Panthers, kde po odchode z Chicaga pôsobil. Všetci traja zároveň dostali od NHL trest zákazu činnosti.

"Stan Bowman, Al MacIsaac a Joel Quenneville sú s okamžitou platnosťou spôsobilí hľadať si prácu v NHL," informovalo v pondelok vedenie profiligy s tým, že všetci traja prejavili v súvislosti s prípadom dostatočnú ľútosť a získali povedomie o tom, aká je zodpovednosť všetkých zamestnancov v NHL.

Šesťdesiatpäťročný Quenneville je v historickej tabuľke trénerov s 969 víťazstvami v NHL na druhej priečke za Scottym Bowmanom (1244).

Chicago Blackhawks priviedol v rokoch 2010 až 2015 k trom triumfom v Stanleyho pohári. Viedol aj tímy St. Louis, Colorada a Floridy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Sexuálny škandál vyprchal. Známy tréner sa po troch rokoch môže vrátiť do NHL