Hral so Slafkovským, rýchlo sa zranil. Dach sa cíti pripravený na novú sezónu

Kirby Dach v drese Montrealu.
Kirby Dach v drese Montrealu. (Autor: TASR/AP)
TASR|17. sep 2024 o 13:15

Vlani stihol odohrať len dva zápasy.

MONTREAL. Kanadský hokejista Kirby Dach z Montrealu Canadiens sa cíti stopercentne pripravený na začiatok novej sezóny NHL.

Dvadsaťtriročný center si v októbri minulého roka roztrhol predný skrížený väz v kolene (ACL) i mediálne kolaterále ligamentum (MCL) a absolvoval operáciu.

"Cítil som, že som bol pripravený nastúpiť už na konci minulej sezóny," uviedol Dach podľa webového portálu televízie TSN.

Montreal získal útočníka z Chicaga Blackhawks počas draftu 2022, keď si z prvého miesta vybral Slováka Juraja Slafkovského.

V prvej sezóne za Canadiens odohral 58 zápasov a zaznamenal 14 gólov a 24 asistencií. Počas druhej, v ktorej mal byť oporou tímu, stihol odohrať len dve stretnutia. Tretí muž draftu v roku 2019 nastupoval v úvode minulého ročníka v druhom útoku so Slafkovským.

V domácom stretnutí so Chicagom (3:2) ho hosťujúci obranca Jarred Tinordi poslal v prvej tretine na vlastnú striedačku a Kanaďan vtedy odišiel do šatne a už nezasiahol do zápasu.

Dach v pondelok uviedol, že uprednostňuje hru na pozícii centra, ale je ochotný prispôsobiť sa všetkému, čo od neho trénerský štáb bude požadovať.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hral so Slafkovským, rýchlo sa zranil. Dach sa cíti pripravený na novú sezónu