Slafkovský o novej zmluve: Chcem byť v Montreale, ako dlho sa bude dať

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský v drese Montrealu Canadiens.
Slovenský hokejista Juraj Slafkovský v drese Montrealu Canadiens. (Autor: Reuters)
Oh my Hockey|2. júl 2024 o 23:35

Potvrdil, že preňho bola najdôležitejšia dĺžka kontraktu.

MONTREAL. Keď generálny manažér Montrealu Canadiens Kent Hughes predstúpil pred médiá, aby porozprával čosi o novej zmluve s Jurajom Slafkovským, vyriekol tieto slová:

"Ak môžem hovoriť zaňho, tak on miluje Montreal ako mesto aj klub, čiže sme mali záujem o dlhodobý kontrakt, ak nie osem, tak aspoň sedem či šesťročný. Napokon sa nám to konečne podarilo dotiahnuť.”

Slová, ktorými získal ďalšie sympatie slovenskému talentu od náročných fanúšikov Montrealu, napokon potvrdil aj on sám. Klub usporiadal so Slafkovským tlačovú konferenciu.

Tam uviedol, prečo s ročným predstihom kývol na ponuku Montrealu. Medzi rokmi 2025-2033 si vďaka novému kontraktu bude zarábať 7,6 mil. dolárov ročne.

"Milujem Montreal a mám pocit, že sme na dobrej ceste vybudovať tu niečo špeciálne. Chcem tu byť tak dlho, ako sa bude dať," potvrdil.

"Osem rokov bolo pre mňa dôležitých. Teraz sa môžem sústrediť len na svoju hru a na vyhrávanie a to je pre mňa kľúčové. Som rád, že mám kontrakt v Montreale na ďalších deväť rokov. Chcem tu vyhrať a s ostatnými vybudovať niečo výnimočné."

Slafkovský sa pred dvomi rokmi stal vôbec prvou draftovou jednotkou zo Slovenska. V následných dvoch rokoch sa vypracoval na jedného z najdôležitejších útočníkov klubu.

"Uteká to rýchlo. Pred niekoľkými rokmi som opustil domov, hral som v Česku a vo Fínsku, potom som bol draftovaný a potom podpísal túto veľkú zmluvu.

Je to viac ako len sen, ale pre toto pracujem celý život. Chcel som sa sem dostať a teraz je čas vyhrávať a myslieť na podstatné veci, nie na kontrakt," dodal.

Montreal stavil na jeho potenciál. On svoje výkony zakladá na sebadôvere.

"Verím si ešte viac, keď vidím, ako mi veria ostatní. Tak to bolo od príchodu do Montrealu. Každý vôkol mňa vo mňa vložil dôveru a chcel mi pomôcť zlepšiť sa. Chcem to všetkým splatiť, aby vedeli, že urobili správne rozhodnutie," vyhlásil.

Slovenský mladík odohral v NHL doteraz 121 duelov a v nich zaznamenal 60 (24+36) bodov. Ročník 2023/24 bol preňho prelomový, zaknihoval rovných 50 bodov a 20 gólov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slafkovský o novej zmluve: Chcem byť v Montreale, ako dlho sa bude dať