Slafkovský podpísal osemročný kontrakt. Zarobí si závratnú sumu

Juraj Slafkovský.
Juraj Slafkovský. (Autor: Sportnet / SEBASTIEN GERVAIS)
Oh my Hockey, TASR|1. júl 2024 o 21:50

Bol najproduktívnejším Slovákom v poslednej sezóne NHL.

MONTREAL. Juraj Slafkovský podpísal nový kontrakt s Montrealom Canadiens. Urobil tak rok pred skončením aktuálnej nováčikovskej zmluvy, rozhodol sa teda upísať sa klubu do leta 2033.

S manažmentom sa dohodol na osemročnej zmluve. Ročne si zarobí 7 600 000 dolárov, dokopy zinkasuje 60,8 mil. dolárov.

Pre klubový web to potvrdil Kent Hughes, generálny manažér Canadiens.

Vedenie Montrealu si upísalo svoju mladú hviezdu s predstihom, aby mu mohlo dať čo najvýhodnejší kontrakt. Košičan si napokon nevolil premosťovaciu zmluvu, ale dlhodobú istotu.

Montreal draftoval pred dvoma rokmi reprezentačného krídelníka z celkového prvého miesta, stal sa tak historicky prvou slovenskou draftovou jednotkou.

"Rokovania s jeho agentom Gerrym Johannsonom trvali mesiac. Slafkovského sme draftovali ako prvého v poradí. Je veľmi dôležitý pre budúcnosť Montrealu Canadiens.

Čo sa týka Juraja, miluje Montreal - miluje mesto, miluje tu hrať. Cieľom bolo zistiť, či sa nám podarí uzavrieť dlhodobý kontrakt, či už na osem, sedem alebo šesť rokov. Nakoniec sme sa dnes dohodli na ôsmich rokoch," uviedol Hughes pre oficiálnu stránku klubu.

V uplynulej sezóne, ktorá bola jeho druhá v NHL, nastúpil Slafkovský vo všetkých 82 zápasoch základnej časti a získal 50 bodov (20 gólov + 30 asistencií).

Umiestnil sa na treťom mieste v tímovej štatistike v počte gólov i striel na bránku (152), na štvrtom v počte asistencií a bodov a na prvom mieste medzi útočníkmi so 71 zblokovanými strelami.

Po skončení základnej časti NHL reprezentoval svoju krajinu na MS v Prahe a Ostrave, kde v ôsmich dueloch zaznamenal osem asistencií.

Slafkovský sa stal prvým hráčom v histórii klubu, ktorý zaznamenal 40 bodov v jednej sezóne medzi hráčmi do 20 rokov, keď 26. marca v Colorade dosiahol asistenciu.

Zároveň si vytvoril kariérne maximum deväťzápasovou bodovou sériou (9. až 28. marca), v ktorej si pripísal dva góly a osem asistencií.

Je aj líder svojej draftovej triedy v počte odohraných zápasov (121), gólov (24), asistencií (36) a bodov (60).

Jeho kontrakt je čo sa týka celkovej hodnoty druhý najvyšší v histórii po poslednej zmluve Mariána Hossu na 63,3 mil. dolárov. V ročnom zárobku však Hossu aj iných Slovákov prekonal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slafkovský podpísal osemročný kontrakt. Zarobí si závratnú sumu