Slafkovský má s veľkým kontraktom dôležitú úlohu. Čo od neho žiada manažér?

Juraj Slafkovský v zápase Montrealu proti Columbusu
Juraj Slafkovský v zápase Montrealu proti Columbusu (Autor: Sébastien Gervais)
Oh my Hockey|9. aug 2024 o 07:24

Podľa Hughesa zvláda Slovák tlak na jednotku draftu veľmi dobre.

MONTREAL. Juraj Slafkovský podpísal 1. júla nový osemročný kontrakt platný do leta 2033 s celkovým zárobkom 60 800 000 dolárov.

Niektorým kritikom sa zdalo veľa dať perspektívnemu mladíkovi po prvej vydarenej sezóne v NHL ročný plat 7,6 mil. dolárov na tak dlhý čas. Generálny manažér Kent Hughes si však svoje rozhodnutie dokáže obhájiť a prezradil aj to, čo od neho žiada.

"Nerozmýšľame tým štýlom, že ak nestrelí 40-50 gólov za sezónu, bude to chyba. Musíme ho len naviesť na to, aby naďalej napredoval a stal sa najlepšou verziou samého seba, keďže veríme, že najlepšia verzia Juraja nám dá šancu vyhrávať," povedal Hughes podľa NHL.com.

Verí, že Slovákova zmluva sa postupne stane výhodnou. Práve preto s ním chcel podpísať čo najskôr dlhodobý záväzok.

"Väčšinou sa ku koncu týchto dlhodobých kontraktov stane, že je hráč platený menej ako by mal, keďže si tieto peniaze za svoje výkony zarobí dopredu. Preto si myslím, že na konci by nám mala situácia pod platovým stropom priať," vyjadril sa.

Slafkovský okrem hokejových kvalít zaujal aj tým, ako mentálne zvláda tlak na jednotku draftu v najhokejovejšom meste na svete.

"Viem, že hráčov progres nejde vždy bez výkyvov hore a že zažije úspechy i pády, ale on sa zhostil roly jednotky draftu veľmi dobre a snaží sa napĺňať očakávania s tým spojené. Teraz ešte dostal veľký kontrakt, ktorý k tomu patrí," doplnil manažér.

Dvadsaťročný Košičan je jedným z viacerých mladíkov, ktorých Habs toto leto podpísali. Talentu majú na rozdávanie, už len ho pretaviť na víťazstvá.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slafkovský má s veľkým kontraktom dôležitú úlohu. Čo od neho žiada manažér?