Už zase niečo? rozosmial novinárov. Slafkovského začali zápisy do histórie nudiť

Juraj Slafkovský so spoluhráčmi Montrealu pózuje s pukmi po strelení hetriku, vľavo Nick Suzuki a vpravo Cole Caufield
Fotogaléria (9)
Juraj Slafkovský so spoluhráčmi Montrealu pózuje s pukmi po strelení hetriku, vľavo Nick Suzuki a vpravo Cole Caufield (Autor: X/ Canadiens Montréal)
SITA, TASR|10. apr 2024 o 12:19

Juraj Slafkovský sa stal druhým najmladším strelcom hetriku v histórii Montrealu.

MONTREAL. Hokejový Montreal je v prestavbe už niekoľko sezón. Tri roky sa márne snaží o postup do play-off a spravidla končí na posledných dvoch priečkach Atlantickej divízie aj Východnej konferencie NHL.

Blízka budúcnosť však už kreslí krajšie farby a jedným z faktorov pozitívnych emócií je aj Slovák Juraj Slafkovský.

Na svoj prvý hetrik čakal do 117. zápasu v NHL, čo vôbec nie je veľa, ak si uvedomíme, že len nedávno oslávil 20. narodeniny.

Slafkovský sa stal druhým najmladším hráčom v 125-ročnej histórii Montrealu s hetrikom a šiestym v poradí, ktorému sa to podarilo vo veku 20 rokov a menej.

Pred ním to dokázali aj Guy Lafleur (trikrát), Ryan Poehling, Alex Galchenyuk, Stephane Richer a Bernie Geoffrion.

Najmladším v histórii klubu, ktorý dosiahol tri presné zásahy je Richer, ktorému sa to podarilo vo veku 19 rokov a 283 dní.

Fotogaléria: Juraj Slafkovský strelil v NHL prvý hetrik v kariére

"Už zase niečo?," smial sa Slafkovský, keď mu novinári pripomenuli ďalšie jeho historické úspechy.

"Toto pre mňa nie je dôležité, o rekordy mi nejde. Záleží mi na víťazstvách tímu. Hádam všetci pôjdeme ďalej a do konca ročníka ešte pozbierame nejaké."

Slafkovský ešte počas svojej prvej zámorskej sezóny vyhlásil, že jeho európskym vzorom v NHL je Fín Mikko Rantanen z Colorada a raz by sa mu chcel podobať.

Súčasný Slafkovského spoluhráč Alex Newhook strávil tri roky v Colorade po boku Rantanena a k tejto téme zaujímavo podotkol: "Strávil som s oboma dosť času a videl ich prípravu na zápasy aj odhodlanie, ktoré do toho dávajú.

A musím povedať, že som tam videl viacero spoločných čŕt. Obaja dobre čítajú hru a využívajú svoje telo.

Tiež majú schopnosť urobiť na ľade niečo netradičné s gólovou koncovkou. Myslím si, že Rantanen je dobrý typ hráča, na ktorého sa môže Slafkovský podobať a vziať si od neho to dobré.

Rantanen sa už etabloval ako stobodový hráč a Slafkovský sa môže od neho naozaj všeličomu priučiť," cituje Newhooka Eric Engels z webu sportnet.ca.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Už zase niečo? rozosmial novinárov. Slafkovského začali zápisy do histórie nudiť