Slafkovský môže zbierať aj 80 bodov. Bude v NHL už v ďalšej sezóne?

Radosť Juraja Slafkovského po góle do siete švajčiarskeho tímu.
Radosť Juraja Slafkovského po góle do siete švajčiarskeho tímu. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|13. jún 2022 o 12:50

Expert webu The Athletic sa vyjadril k otázkam čitateľov.

NEW YORK. Expert na mladých hráčov z webu The Athletic Corey Pronman dal čitateľom možnosť opýtať sa ho otázky smerom k nadchádzajúcemu draftu.

Niekoľko z nich obsahovalo aj meno Juraj Slafkovský. Hneď druhá otázka v článku bola o tom, či podľa Pronmana zasiahne košický rodák do diania už v prvom zápase budúcej sezóny do NHL.

"Nepovedal by som, že je to stopercentné, no má veľkú šancu," píše Pronman. "Keď si vezmete, ako hral proti hráčom z NHL na majstrovstvách sveta, povedal by som, že je pripravený. Avšak keď vezmem do úvahy, že v Liige až tak nežiaril, nie som si na sto percent istý."

Osemnásťročný útočník vo Fínsku pozbieral 10 (5+5) bodov v 31 zápasoch základnej časti. V 18 stretnutiach play off pridal 7 (2+5) bodov.

Viac ako bod na zápas však zbieral na medzinárodnej úrovni. Najužitočnejší hráč zimnej olympiády pod piatimi kruhmi zaknihoval sedem gólov v siedmich zápasoch. V ôsmich dueloch na svetovom šampionáte skóroval trikrát a pridal šesť asistencií.

Mnoho ľudí vidí v Slafkovskom budúceho Ricka Nasha, kým ďalší ho prirovnávajú k Jessemu Puljujärvimu z Edmontonu či Mikkovi Rantanenovi z Colorada.

"Čo sa týka Puljujärviho, Slafkovský má lepší cit pre hokej a je súťaživejší. Čo sa týka Rantanena, Slafkovský je lepší korčuliar, ale Rantanen je šikovnejší a v kombinácii s jeho hokejovým IQ má neskutočnú hru s pukom," tvrdí Pronman.

A čo si myslí o budúcnosti Slafkovského v porovnaní s očakávanou draftovou jednotkou Shaneom Wrightom?

„Myslím si, že Wright by mohol byť určite 30-gólový, 70-bodový hráč hrávajúci 18-20 minút na zápas. Toto je uňho najpravdepodobnejšia možnosť," predpovedá.

"Tu by som porovnal Wrighta so Slafkovským. Toho vidím ako krídlo s 35-40 gólmi a 70-80 bodmi za sezónu. Wrighta vidím ako potenciálneho 60 až 70-bodového centra. Čo je hodnotnejšie?“

Prvé kolo draftu do NHL sa uskutoční v noci zo 7. na 8. júla 2022.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slafkovský môže zbierať aj 80 bodov. Bude v NHL už v ďalšej sezóne?