Toews si nie je istý budúcnosťou. Predstavujem si, aké je to hrať v inom drese, vraví

Kapitán tímu Chicago Blackhawks Jonathan Toews.
Kapitán tímu Chicago Blackhawks Jonathan Toews. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|24. mar 2022 o 07:00

Môže viesť prestavba k odchodu Jonathana Toewsa alebo Patricka Kanea?

CHICAGO. Keď bol z Chicaga počas prestupovej uzávierky vymenený Brandon Hagel, ukázalo sa, že to generálny manažér Kyle Davidson s prestavbou myslí smrteľne vážne.

Naznačil taktiku totálneho prebudovania. "Čierni jastrabi" sa sústredia na získavanie čo najvyšších draftových volieb v čo najvyššej kvalite, aby raz mohli zopakovať majstrovské jazdy za Stanley Cupom medzi rokmi 2010-2015.

Čo však bude s ich ikonami a najväčšími tvárami troch víťazstiev?

Kapitán Jonathan Toews po odchode Hagela netajil obavy. Pýtal sa, že ak nemá budúcnosť v tíme istú pri prestavbe mladý hráč ako on, kto potom má.

Toewsových slov sa chytil novinár Phillip Thompson z Chicago Tribune a konfrontoval Toewsa s otázkou o jeho pokračovaní v Chicagu.

"Nemyslím si, že ma to núti uvažovať o mojej budúcnosti v klube. Viete, nikdy mi nenapadla myšlienka, že by som niekedy mohol opustiť Chicago.

Lenže pri tomto vývine situácie sa neubránite myšlienkam o tom, aké by bolo hrať v inom drese. Avšak opakujem, Chicago je môj domov, milujem Blackhawks. Oni sú už dlho mojou rodinou."

Tridsaťtriročný center je kapitánom klubu od roku 2008. Potom, čo vlani vynechal celý ročník, už jeho výkony nie sú na tej istej úrovni ako kedysi - v 52 stretnutiach doterajšieho priebehu sezóny nazbieral len osem gólov a sedemnásť asistencií.

Vynára sa otázka, či môžu Toewsove myšlienky ovplyvniť aj Patricka Kanea. Ten je stále hviezdou ligy, so 74 bodmi v 60 zápasoch je na štrnástom mieste bodovania.

Obom hráčom končia zmluvy po sezóne 2022/23. Ich spoločná budúcnosť je preto o to nejasnejšia.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Toews si nie je istý budúcnosťou. Predstavujem si, aké je to hrať v inom drese, vraví