Patrí k najlepším Američanom v dejinách. Joe Pavelski plánuje ukončiť kariéru

Joe Pavelski oslavuje gól.
Joe Pavelski oslavuje gól. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|4. jún 2024 o 19:04

Mnohokrát bol blízko k Stanley Cupu, ale napokon ho nad hlavu nepozdvihol.

DALLAS. V roku 2024 končí kariéra jedného z velikánov americkej hokejovej histórie. Pre Joea Pavelského nastal čas zavesiť korčule na klinec.

Povedal to po trpkom konci sezóny. Nevyšiel mu ani posledný pokus získať Stanley Cup, keď v drese Dallasu padol proti Edmontonu vo finále konferencie.

Tridsaťdeväťročný útočník sa zapíše do dejín ako šiesty najproduktívnejší Američan (1068 bodov) v histórii NHL, a zároveň siedmy v počte odohraných duelov (1332).

Ešte výraznejší bol v play-off. Jeho 201 zápasov vo vyraďovačke tromfla len dvojica jeho rodákov a viac bodov ako on (143) nazbierali len traja.

Hoci patril k najkonzistentnejším hráčom vo svojej generácii, veľké úspechy mu chýbajú. Dvakrát prehral vo finále Stanley Cupu, päťkrát sa mu sezóna skončila v konferenčnom finále.

Je tretím najproduktívnejším hráčom a druhým najlepším strelcom v histórii San Jose Sharks. Posledných päť sezón strávil v Dallase, kde bol stále veľmi platný. Svoje sezónne maximum v počte bodov si vytvoril až ako 37-ročný.

Jeho rozhodnutie zatiaľ nie je stopercentne oficiálne. Vyjadril sa však, že neplánuje pokračovať v kariére.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Patrí k najlepším Američanom v dejinách. Joe Pavelski plánuje ukončiť kariéru