Po roku v NHL obrovský kontrakt. Talent Ottawy si zarobí takmer 65 miliónov

Jake Sanderson.
Jake Sanderson. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|7. sep 2023 o 06:33

Bol zvolený do All-Star tímu nováčikov.

OTTAWA. Americký hokejový obranca Jake Sanderson podpísal až prekvapivo vysoký kontrakt po jedinej sezóne v NHL a s ročným predstihom.

S Ottawou Senators sa dohodol na ďalšej osemročnej spolupráci do konca sezóny 2031/32. Dnes 21-ročný mladík bude pri vypršaní kontraktu 30-ročný veterán.

Presnú platovú štruktúru kontraktu zatiaľ nepoznáme. V priemere si však zarobí 8 050 000 dolárov na rok, čo dokopy za osem rokov činí 64 400 000 dolárov. V posledných troch rokoch bude mať modifikovanú klauzulu o nevymeniteľnosti, vďaka ktorej si bude môcť vybrať 10 klubov, kam nemôže byť vymenený.

Sanderson bol piatou voľbou na drafte v roku 2020. Zároveň bol najvyššie zvoleným obrancom tohto výberu mladíkov.

Po dvoch rokoch v univerzitnej NCAA sa v sezóne 2022/23 pridal k Ottawe. V debutovom ročníku v NHL nesklamal a s 32 (4+28) bodmi v 77 zápasoch bol druhým najproduktívnejším zadákom mužstva. Za svoje výkony si vyslúžil nomináciu do All-Star tímu nováčikov.

Generálny manažér klubu Pierre Dorion je naďalej odvážny. Jeho cieľom je udržať si mladé talenty v tíme čo najdlhšie. Okrem Sandersona majú dlhé zmluvy aj Tim Stützle, Josh Norris či Brady Tkachuk.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Po roku v NHL obrovský kontrakt. Talent Ottawy si zarobí takmer 65 miliónov