Ruský obranca sa sťahuje vo veľkom trejde. Získal ho Columbus

Ivan Provorov
Ivan Provorov (Autor: Twitter Michael Dubicki)
Oh my Hockey|6. jún 2023 o 22:05

Dres mení až šestica hráčov.

COLUMBUS. Ivan Provorov bude v nasledujúcej sezóne obliekať dres Columbusu Blue Jackets. Philadelphia Flyers ho vymenili v utorok v rámci trejdu troch klubov.

Do výmeny sa zamotali aj Los Angeles Kings, ktorí si ponechali 30 percent z Provorovovho platu a priviedli obrancu Kevina Connautona a útočníka Haydena Hodgsona.

Kvantitatívne sa najviac posilnili "letci". Súčasťou ich organizácie sa stali brankár Cal Petersen, obrancovia Sean Walker a Helge Grans, voľba v prvom kole draftu 2023 a dve voľby v druhom kole v roku 2024.

Provorov je najlepším hráčom v onom trejde. Dvadsaťšesťročný bek má za sebou už 532 duelov v NHL. V poslednej sezóne zaknihoval 27 (6+21) bodov v 82 zápasoch. Celú doterajšiu kariéru strávil vo Philadelphii.

Flyers budú dúfať, že vzkriesia kariéru Cala Petersena. S tým kedysi Kings rátali ako s budúcou jednotkou, avšak po pokračujúcich zlých výkonoch sa dlhodobo prepadol do AHL. Okrem neho získali zadáka Walkera, ktorý tiež potrebuje zlepšiť výkonnosť, ale aj mladého obrancu Helgeho Gransa, ktorý čaká na debut v NHL.

"Kráľom" zostali farmári. Krídelník Hayden Hodgson v ročníku 2018/19 hrával za Detvu, za ostatné dve sezóny si pripísal šesť štartov v NHL. Connauton je obranca za zenitom. Kedysi bol stálicou v NHL, no celý uplynulý ročník odohral na farme.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ruský obranca sa sťahuje vo veľkom trejde. Získal ho Columbus