Ruský brankár chcel ísť do NHL, namiesto toho sa musí pridať do armády

Ruský brankár Ivan Fedotov.
Ruský brankár Ivan Fedotov. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|2. júl 2022 o 00:55

Ivan Fedotov bol zadržaný za vyhýbanie sa vojenskej službe.

PETROHRAD. Ruský hokejový brankár Ivan Fedotov bol zadržaný v Petrohrade.

Dvadsaťpäťročný gólman chcel rozviazať kontrakt s tímom CSKA Moskva a presunúť sa do Philadelphie, ktorá ho draftovala v roku 2015. V apríli oznámil, že podpíše ročný vstupný kontrakt.

Klub CSKA patrí pod ruské ministerstvo obrany a jej členovia sú považovaní za členov armády. Fedotov sa tak technicky považoval za vojaka. Ukončenie kontraktu sa tak môže považovať za nelegálne.

Brankár bol teda odsúdený za ilegálne ukončenie kontraktu, aj preto, že v ruskej armáde v minulosti neslúžil. Teraz je nútený pripojiť sa k nej.

Čo sa s ním bude diať teraz, zatiaľ nie je známe. Teoreticky by mohol byť odsúdený za vyhýbanie sa vojenskej službe. Podľa časti 328 v trestnom poriadku môže ísť až na dva roky za mreže.

Médiá z Philadelphie hlásia, že generálny manažér tímu Chuck Fletcher povedal: "Vieme o týchto správach a situáciu prešetrujeme. Nateraz situáciu nevieme viac okomentovať."

Fedotov s CSKA Moskva v minulom ročníku vyhral Gagarinov pohár a stal sa aj najlepším brankárom KHL. Chytal aj za národný tím.

Informáciu priniesli viaceré zahraničné portály odvolávajúc sa ruské médiá, medzi nimi aj The Hockey News.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ruský brankár chcel ísť do NHL, namiesto toho sa musí pridať do armády