Mladíci v NHL robia skvelý dojem. Škrty prežili Demek, Honzek aj Jedlička

Samuel Honzek v drese Calgary Flames.
Samuel Honzek v drese Calgary Flames. (Autor: Twitter / Calgary Flames)
Oh my Hockey|27. sep 2023 o 14:41

Jakub Demek je medzi zostávajúcimi 25 útočníkmi v kempe.

NEW YORK. Slovenskí hokejoví útočníci Jakub Demek, Samuel Honzek a Maroš Jedlička zotrvávajú v hlavných predsezónnych kempoch klubov NHL. Deje sa tak napriek tomu, že ich kluby v utorok urobili škrty a preradili hráčov do nižších líg.

Demek má okrem toho dobrú šancu vybojovať si zmluvu. V hlavnom predsezónnom kempe Vegas Golden Knights už zostalo len 25 forvardov. Nie je preto vylúčené, že by sa namiesto návratu do WHL mohol presunúť k profesionálom.

Honzek, 16. voľba posledného draftu, prežil škrty viacerých mien. Podstatnou informáciou je, že Calgary poslali do WHL jeho spoluhráča z Vancouveru Giants Jadena Lipinského, kým slovenského mladíka si zatiaľ nechali medzi hlavnou zostavou.

Z kempu Colorada boli vylúčení siedmi hráči. Do AHL sa presunuli D.J. Busdeker, Gianni Fairbrother, Kyle Mayhew, Cedric Pare, Ryan Sandelin a Dalton Smith. Ivan Žigalov sa presunie do USHL.

Maroš Jedlička, ktorý v noci z pondelka na utorok odohral za Avalanche prípravný zápas, zatiaľ zostáva s hlavným tímom. Nevedno, kde odohrá najbližšiu sezónu. V hre je farmárska AHL i návrat do Európy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Mladíci v NHL robia skvelý dojem. Škrty prežili Demek, Honzek aj Jedlička