O hokeji v Rimavskej Sobote vznikla kniha, mapuje najmä pôsobenie v 2. lige

Obal knihy 35 rokov hokeja v Rimavskej Sobote.
Obal knihy 35 rokov hokeja v Rimavskej Sobote.
Sportnet|9. sep 2023 o 09:23

Rimavská Sobota zaznamenala historický úspech.

RIMAVSKÁ SOBOTA. Hokejový klub mesta Rimavská Sobota zaznamenal v sezóne 2022/2023 historický úspech, keď sa prepracoval prvýkrát vo svojej histórii do druhej najvyššej súťaže.

Tento úspech a 35. výročie hokeja v Rimavskej Sobote boli pre reportéra Sportnetu a študenta žurnalistiky Mateja Hanka podnetom, aby napísal knihu s názvom “35 rokov hokeja v Rimavskej Sobote”.

Pokrstiť by ju mali pred prvým domácim ligovým zápasom. Rozlosovanie 1. Slovenskej hokejovej ligy však ešte nie je dostupné.

“Veľmi sa teším, že som si popri mojich povinnostiach našiel čas urobiť takéto spomienkové dielo na hokej v Rimavskej Sobote. Som rád, že na knižke sa podieľali viacerí ľudia, ktorí mi boli počas týždňov tvorby nápomocní,” povedal Matej Hank.

Kniha obsahuje spomienky na sezóny v 2. hokejovej lige, keď tam pôsobila Rimavská Sobota, ale zachytáva aj dávnejšiu históriu z 90. rokov, mládežnícky klub ORMET Rimavská Sobota či vyjadrenia známych bývalých hráčov klubu.

V knihe sú aj spovede hráčov z víťaznej sezóny.
V knihe sú aj spovede hráčov z víťaznej sezóny.

Ruku k dielu pridali aj niektorí víťazi zo sezóny 2022/2023, ktorí sa podelili o svoje pocity zo zisku trofeje v 2. hokejovej lige.

“Som rád, že sme sa na niečo také podujali. Ľudia aspoň môžu nahliadnuť do histórie, ako sa to celé začínalo. Aj keď je dnes elektronická doba, takáto knižka každého zaujme,” povedal prezident HKM Rimavská Sobota Michal Slovák.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»O hokeji v Rimavskej Sobote vznikla kniha, mapuje najmä pôsobenie v 2. lige