Poprad má za sebou náročné leto, kamzíci absolvovali prestavbu takmer celého kádra

Gólová radosť hráčov Popradu.
Gólová radosť hráčov Popradu. (Autor: TASR)
SITA|21. aug 2024 o 11:45

Faktom bolo, že z kádra mal zmluvu na novú sezónu iba Oliver Turan, povedal športový riaditeľ Július Koval.

BRATISLAVA. Športový riaditeľ slovenského hokejového klubu HK Poprad Július Koval v rozhovore pre oficiálny web tímu spod Tatier povedal, že predsezónna tvorba kádra bola mimoriadne turbulentná.

Dôvodom bola nevyhnutná prestavba takmer celého tímu. "Faktom bolo, že z kádra mal zmluvu na novú sezónu iba Oliver Turan, čo hodnotím veľmi nekoncepčne.

Každý tím, ktorý má nejakú víziu, potrebuje mať podpísanú kostru tímu na dlhšie obdobie, ktorú bude dopĺňať typologickými hráčmi podľa toho, čo tréner potrebuje," povedal popradský funkcionár, ktorý nastúpil do svojej funkcie v októbri minulého roka.

Poprad sa v uplynulej sezóne po prvý raz stal víťazom základnej časti extraligy. Aj napriek tomu, že v play-off vypadol vo štvrťfinále s neskorším majstrom HK Nitra (2:4 na zápasy), záujem o viacerých popradských hokejistov bol enormný.

"Oslovil som hráčov z tímu, s ktorými sme chceli naďalej spolupracovať, ale nie všetky rokovania šli svižne tak, ako by som si predstavoval. Môžem sa už len dohadovať, čo všetko za tým bolo.

Počas tohto leta sme museli vybudovať káder nanovo, čo je v súčasnosti ťažké, lebo najkvalitnejších slovenských hráčov je na trhu málo. Tiež tým, že viacerým našim hráčom sa skončila zmluva, tak sa o nich bili iné kluby.

My si tiež musíme strážiť svoj rozpočet, teda sme sa nemohli zapojiť do tejto bitky. Dokázali by sme nejakých udržať, keby mali v zmluve opciu, ale tým, že ju nemali, nemal som čo uplatniť," pokračoval Koval, ktorý pred príchodom do Popradu pracoval na rovnakej pozícii v Banskej Bystrici.

Americký tréner Todd Bjorkstrand mal k dispozícii na začiatku prípravy 26 hráčov vrátane takmer všetkých nových posíl. Do kádra "kamzíkov" pribudlo v letnom období viacero slovenských hráčov i legionárov.

"Káder máme hotový tak na 95 %, ešte máme voľné jedno legionárske miesto pre obrancu. Teraz na tom usilovne pracujeme, aby sme do Tatranského pohára mali kompletný tím.

Chceme vybrať veľmi dobre, takže sa nechceme unáhliť. Do septembra však bude kvóta určite naplnená," pokračoval pre web popradského klubu Koval.

"Kamzíci" budú v sezóne 2024/2025 pracovať s približne rovnakým rozpočtom ako v uplynulej edícii. A aký cieľ si v klube stanovili?

"Náš cieľ je jasný - dostať sa do play-off z hornej šestky. Je to pre prípravu na štvrťfinále ideálny scenár nehrať v predkole, z ktorého sa nemusí ani postúpiť ďalej.

S týmto cieľom ide asi každé mužstvo do sezóny, takže čas ukáže, ako na tom budeme. Sila v mužstve je, sme však nový tím, možno bude potrebovať čas, aby si to sadlo, ja mu však verím," podotkol Koval.

Funkcionár Popradu predostrel v rozhovore aj mierne výhrady k tomu, že extraligová sezóna sa začína až 20. septembra.

"Ja som s týmto termínom nesúhlasil. Som zástanca toho, aby sa začínalo skôr. Je to príliš dlhé obdobie od začiatku letnej prípravy po prvý zápas.

Aj preto sme rozhodli, že náš prvý spoločný tréning bude 5. augusta. Nevideli sme zmysel v tom, aby sme išli na ľad už v júli.

Druhá vec je tá, že bude zbytočne nahustený program až do Vianoc. Podmienky však sú pre každého rovnaké, musíme sa s tým popasovať,"uzavrel Koval na webe hkpoprad.sk.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Poprad má za sebou náročné leto, kamzíci absolvovali prestavbu takmer celého kádra