Štyridsať minút hrôzy u Spišiakov. Slovan opäť jednoznačne prehral

Radosť hokejistov HK Spišská Nová Ves.
Radosť hokejistov HK Spišská Nová Ves. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|24. sep 2023 o 18:36

Po 4. kole je Slovan Bratislava až na desiatom mieste tabuľky.

Tipos extraliga - 4. kolo

Spišská Nová Ves - Slovan Bratislava 5:1 (3:0, 2:0, 0:1)

Góly: 2. Archambualt (Nellis, Žiak), 17. Burgess (Myklucha, Archambault), 17. Džugan (Valach, Vandas), 30. Merežko (Burgess, Archambault), 34. Giľak (Ališauskas, Merežko) - 42. Fetkovič (Findlay).

Rozhodovali: Jobbágy, Novák - Stanzel, Frimmel, vylúčení: 4:7 na 2 min, navyše: Brown 5+DKZ za seknutie, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 3657 divákov.

Spišská Nová Ves: Melicherčík - Merežko, Ališauskas, Valach, Žiak, Ouellet-Beaudry, Romaňák - Archambault, Nellis, Burgess - Vandas, Marosz, Džugan - Giľák, Myklucha, Majdan - Hamráček, Bortňák, Vartovník

Slovan Bratislava: Coreau (34. Baroš) - Scheid, Golian, Romančík, Sersen, Gachulinec, Beňo, Maier - Takáč, O´Brien, Pecararo - Fominych, Findlay, Brown - Masnica, Minárik, Török - Výhonský, Petráš, Fetkovič - Jendek

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Hokejisti HK Spišská Nová Ves zvíťazili v nedeľňajšom šlágri 4. kola Tipos extraligy nad Slovanom Bratislava 5:1.

Domáci si pripísali štvrtý triumf za sebou a udržali sa na čele tabuľky. "Belasí" majú na konte len jedno víťazstvo vďaka triumfu nad Humenným.

Belasí nezačali zápas vôbec dobre, už v druhej minúte využil nepozornosť obrany Kanaďan Olivier Archambault a otvoril skóre stretnutia. 

Belasí v prvom dejstve pôsobili neisto a nezohrane, začali kopiť chyby, ktoré v 16. minúte potrestal v presilovej hre Burgess. O 14 sekúnd inkasovali tretíkrát, keď po nacvičenom signály Džugan tečoval strelu Juraja Valacha.

Domáci zvierali súpera aj naďalej. V 29. minúte si na modrej čiare prevzal puk Igor Merežko, ktorý presnou strelou vymietol pavučiny v rohu brány Coreaua. 

Spišiaci skórovali aj po piatykrát v 33. minúte. Ališauskas s Merežkom uvoľnili Mateja Giľaka, ktorý vyhnal Coreaua z bránky.

V tretej tretine dal čestný gól Slovana Ľubomír Fetkovič, ktorý sa dostal k puku medzi kruhmi a jeho bekhend prepadol Melicherčíkovi.

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Štyridsať minút hrôzy u Spišiakov. Slovan opäť jednoznačne prehral