Play-off NHL má prvého finalistu, dokázal to druhýkrát po sebe

Hokejisti Floridy Panthers pózujú s Prince of Wales Trophy.
Hokejisti Floridy Panthers pózujú s Prince of Wales Trophy. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|2. jún 2024 o 06:30

Pred bránami finále zostali hráči New Yorku Rangers.

NHL - finále Východnej konferencie - 6. zápas

Florida Panthers - New York Rangers 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Góly: 20. Bennett (Rodrigues), 50. Tarasenko (Lundell, Luostarinen) - 59. Panarin (Trocheck, Fox)

Brankári: Bobrovskij 23/24 - Šesťorkin 32/34

/konečný stav série: 4:2/

SUNRISE. Mnohí ľudia hovoria, že Prezidentská trofej je prekliata. Víťaz základnej časti totiž málokedy dôjde k titulu aj v play-off zámorskej NHL.

Tieto fámy podporí aj rok 2024. New York Rangers totiž vypadli vo finále Východnej konferencie s Floridou 2:4 na zápasy.

Sam Bennett poslal domácich do vedenia 50 sekúnd pred koncom prvej časti, keď strelou z ľavého kruhu prekonal Igora Šestorkina.

Pre kanadského útočníka to bol štvrtý gól v sérii, čím vyrovnal klubový rekord Matthewa Tkachuka (2023) v počte gólov strelených v tejto fáze vyraďovačky.

Tarasenko v 50. minúte zvýšil na 2:0, ktorého presný zásah bol nakoniec víťazný. Anton Lundell ho našiel pri pravej žŕdke a Rus trafil odkrytú časť bránky.

Veľký podiel na góle mal Eetu Luostarinen, ktorý zobral puk K'Andremu Millerovi. Rangers 100 sekúnd pred sirénou už len znížili zásluhou Artemija Panarina.

VIDEO: Zostrih 6. zápasu série medzi Floridou a New Yorkom Rangers

"Je to sklamanie, s ktorým sa musíme vysporiadať. Nikto nečakal, že to takto skončí. Chceli sme tu vyhrať a potom sa vrátiť do Madison Square Garden na siedmy zápas," priznal tréner Peter Laviolette.

Hráčom príliš do reči nebolo. Z vlastného výkonu však sklamaní neboli.

"Nikto to nevzdal. Predviedli sme snahu a súťaživosť. Len sme dnes skrátka prehrali," dodal kapitán Jacob Trouba.

Florida vyhrala Prince of Wales Trophy a oslavuje postup do finále druhýkrát po sebe. Vlani nestačila na Vegas, teraz sa stretne s jedným z dvojice Dallas - Edmonton.

Florida je piatym tímom, ktorý sa v expanznej ére (1967/68) vrátil do záverečného boja o Stanleyho pohár rok po prehratom finále.

“Minulý rok sme prvýkrát išli tak ďaleko a bol to úžasný zážitok. Od začiatku sezóny sme mali cieľ sa znovu do finále vrátiť a podarilo sa nám to. Všetci vieme, že je to veľmi náročné a to, že sa nám to podarilo je veľká vec.

Treba tvrdo pracovať už v lete, potom v tréningovom kempe a na konci príde odmena v podobe takéhoto výsledku. Mali sme cieľ zopakovať si finále a sme tam,” povedal pre nhl.com kapitán “panterov” Aleksander Barkov.

Pavúk play-off NHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Play-off NHL má prvého finalistu, dokázal to druhýkrát po sebe