Chce vyhrať Stanley Cup. Vymodlí si Karlsson odchod zo San Jose?

Erik Karlsson.
Erik Karlsson. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|26. jún 2023 o 08:27

Švéd si verí, že v play-off je ešte lepší.

SAN JOSE. Erik Karlsson patril vlani k najväčším úkazom v NHL. Predvádzal ofenzívu, akú zvládali len najlepší ofenzívni obrancovia v dejinách hokeja.

Sezónu zakončil so 101 bodmi v 82 dueloch. Stobodovú hranicu prekonal ako prvý zadák od sezóny 1991/92. Nominovali ho na Norrisovu trofej pre najlepšieho beka ligy.

Švéd však v máji oslávil 33. narodeniny a dobre si uvedomuje, čo to znamená. Jeho čas v súťaži sa kráti a šancí na zisk Stanleyho pohára bude stále menej.

"V mojej kariére som sa stretol s veľa úžasnými hráčmi, ktorí mali vyhrať, ale nikdy sa im to nepodarilo. Ja takto skončiť nechcem," vyjadril sa pre NHL.com. "Keď túto šancu nedostanem v San Jose, je to tá horšia stránka biznisu."

Sharks nepatria k favoritom, ba naopak. Očakáva sa, že strávia ešte niekoľko rokov mimo postupových pozícií.

Karlsson má smolu, že zarába toľko peňazí. Ešte štyri sezóny bude dostávať 11,5 mil. dolárov na rok. V zmluve má aj klauzulu o nevymeniteľnosti, ale rád by dovolil manažmentu, aby ho vymenil. Nemá na muške jeden konkrétny tím.

"Stačí sa dostať do play-off a máte šancu vyhrať. Pozrite sa na Floridu. Zdalo sa, že ani nepostúpia, no podarilo sa im to a dostali sa do finále. Porazili Boston, pričom sme si všetci mysleli, že vyhrá Boston. Tam už nie je nič garantované. A ja chcem túto šancu," priznáva.

Karlsson nehral v play-off od roku 2019. V posledných štyroch sezónach sa jeho sezóna skončila po základnej časti.

Najďalej sa dostal do finále konferencie. Najprv ako kapitán Ottawy v roku 2017, potom v drese San Jose v roku 2019.

"Som najlepší, keď je potrebné byť najlepší," verí. "Môžem byť dobrý 82 zápasov v roku, ale chcem hrať vtedy, keď na tom naozaj záleží."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chce vyhrať Stanley Cup. Vymodlí si Karlsson odchod zo San Jose?