Carolina má nového manažéra. Nehral hokej, vyštudoval Harvard a vlastní 26 patentov

Hokejisti Caroliny Hurricanes.
Hokejisti Caroliny Hurricanes. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|11. jún 2024 o 07:24

Pôjde o jeho premiéru v kresle generálneho manažéra.

RALEIGH. Klub Carolina Hurricanes začal proces hľadania generálneho manažéra len pred niekoľkými týždňami. Dovtedajší manažér Don Waddell sa po sezóne rozhodol opustiť organizáciu a rezignoval na svoj post.

Zdá sa, že tento proces nebol dlhý ani náročný. Novým generálnym manažérom by sa totiž mal stať muž, ktorý od 24. mája Waddella zastupuje ako dočasný riaditeľ.

Jeho meno je Eric Tulsky. O tejto novinke informoval insider Frank Seravalli s odvolaním sa na zdroje z prostredia klubu.

Tulsky sa od Waddella učil. V klube pôsobí od roku 2014. Najprv bol tri roky analytikom, medzi rokmi 2017-2020 im dokonca šéfoval a od sezóny 2020/21 bol asistentom generálneho manažéra.

V role hlavného manažéra však zatiaľ nepôsobil. Predtým dokonca ani nehrával hokej, do klubu sa dostal čisto ako odborník na štatistiky. Svoje práce najprv zverejňoval na fanúšikovskom blogu.

Vyštudoval prestížny Harvard v odboroch chémia a fyzika. Z chémie má doktorát. Po ukončení štúdií pracoval v oblasti nanotechnológie. Má zapísaných 26 patentov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Carolina má nového manažéra. Nehral hokej, vyštudoval Harvard a vlastní 26 patentov