Edmonton dokázal neuveriteľné. Vyrovnal sériu, rozhodne sa v siedmom zápase

Zach Hyman sa raduje z gólu.
Zach Hyman sa raduje z gólu. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|22. jún 2024 o 05:00

Floridu zdolali aj bez bodovej pomoci McDavida.

NHL - finále play-off - 6. zápas

Edmonton Oilers - Florida Panthers 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)

Góly: 8. Foegele (Draisaitl, Kulak), 21. Henrique (Janmark, Ekholm), 39. Hyman (Nugent-Hopkins), 57. R. McLeod (Foegele), 57. Nurse (S. Skinner) – 42. Barkov (Verhaeghe)

Brankári: Skinner 20/21 - Bobrovskij 16/19

/stav série 3:3/

EDMONTON. Finálovú sériu v play-off 2024 rozhodne siedmy zápas. Na Floride sa v noci na utorok rozhodne, kto pozdvihne Stanley Cup.

Hokejisti Edmontonu sa o to postarali výhrou v šiestom zápase. Nad Floridou zvíťazili 5:1.

Vyrovnali stav série, v ktorej po prvých troch dueloch prehrávali už 0:3. Chýba im jediné víťazstvo, aby sa stali druhým tímom v dejinách NHL, ktorý otočí finále z takéhoto stavu.

V dueli číslo 6 predviedli komplexnosť tímu. Connor McDavid nemal ani bod, Leon Draisaitl len jeden. Napriek tomu do siete Floridy nastrieľali päť gólov, aj s asistenciou brankára Skinnera pri poslednom z nich.

"Olejári" prehrávali naposledy ešte v treťom zápase. Ani tentoraz nepustili súpera do vedenia ani raz.

Skóre otvoril v 8. minúte Foegele. Bol to jediný presný zásah v prvej dvadsaťminútovke, hoci si obidve mužstvá zahrali v presilovke.

Ani v druhej Panthers nedokázali skórovať. Raz síce dostali puk za brankára Skinnera, no gól im neuznali pre milimetrový ofsajd. Za Edmonton sa presadili Henrique a Hyman a po 40 minútach bolo 3:0 pre domácich.

VIDEO: Zostrih zápasu Edmonton - Florida

Prvý regulárny gól "panterov" strelil po minúte a pol v tretej tretine Barkov, keď sa krásne preštrikoval cez obranu a vymiešal aj brankára. Jeho spoluhráči však na tento zásah nenadviazali.

Nepodarilo sa im to ani na konci pri hre bez brankára. Oilers sa presadili v podstate hneď potom, čo Bobrovskij opustil bránku a dokázali to dvakrát po sebe, keď odkrytú sieť trafili McLeod a Nurse.

Pavúk play-off NHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Edmonton dokázal neuveriteľné. Vyrovnal sériu, rozhodne sa v siedmom zápase