Zvolen našiel náhradu za Huntebrinkera, angažoval útočníka zo zámoria

Hokejisti HKM Zvolen.
Hokejisti HKM Zvolen. (Autor: SITA)
TASR|20. jún 2023 o 14:18

Američana v minulosti draftoval tím Los Angeles Kings.

ZVOLEN. Vedenie extraligového hokejového klubu HKM Zvolen angažovalo amerického útočníka Drakea Rymshu.

Reagovalo tak na nečakané rozhodnutie Michaela Huntebrinkera, ktorý ukončil kariéru.

"Od Rymshu očakávame, že bude pravidelne bodovať a stane sa lídrom nášho útoku," uviedol generálny manažér Ladislav Čierny pre klubovú webstránku.

Pre 24-ročného centra pôjde o prvú skúsenosť s európskym hokejom. "Už pred sezónou 2022/2023 sme o neho mali veľký záujem, ale ešte nechcel odísť do Európy.

Ani tento rok to nevyzeralo nádejne, ale nakoniec sme ho dokázali presvedčiť. Ide o veľmi konštruktívneho hokejistu s dobrou strelou a korčuľovaním," prezradil skaut HKM Zvolen Patrik Ryba.

Rymsha, ktorého brat River v minulosti pôsobil v Detve a Poprade, odohral doterajšiu kariéru v nižších zámorských súťažiach ECHL a AHL.

V roku 2017 ho zo 138. miesta draftoval klub Los Angeles Kings. V jeho drese sa 13. mája 2021 dočkal debutu v NHL, keď odohral 13 minút v zápase proti Coloradu.

V základnej časti sezóny 2022/2023 bol tretí najproduktívnejší hráč tímu Fort Wayne Komets v ECHL. V 58 zápasoch nazbieral 58 bodov za 24 gólov a 34 asistencií. Priemer bod na zápas si udržal aj v play off, keď v 5 dueloch 5-krát asistoval.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Zvolen našiel náhradu za Huntebrinkera, angažoval útočníka zo zámoria