Nemec je najlepší obranca draftu, píše web NHL

Martin Fehérváry (vľavo) a Šimon Nemec v zápase Slovensko - Dánsko na MS v hokeji 2022.
Martin Fehérváry (vľavo) a Šimon Nemec v zápase Slovensko - Dánsko na MS v hokeji 2022. (Autor: TASR)
Oh my Hockey|16. jún 2022 o 08:25

Slováka zaradili na prvé miesto medzi obrancami.

NEW YORK. "V Nemcovi vidím obrancu typu Johna Klingberga z Dallasu," hodnotil slovenského zadáka expert TSN Craig Button. "Šimon je múdry s pukom, šikovný, prefíkaný, záludný a extrémne súťaživý."

Web profiligy ocenil, ako sa Nemcovi darilo medzi mužmi v Nitre, na olympiáde a aj na MS v hokeji. Označil ho za najlepšieho obrancu spomedzi hráčov, ktorí môžu byť tento rok draftovaní.

Nemec sa pravdepodobne stane najvyššie draftovaným slovenským obrancom. Tento titul držia jeho spoluhráči z Nitry Branislav Mezei a Boris Valábik. Obaja boli na drafte vybraní z desiateho miesta.

Mohol by predbehnúť aj Mariána Gáboríka, ktorý je vôbec najvyššie draftovaným Slovákom. V roku 2000 ho Minnesota zvolila z tretieho miesta.

Hneď na druhom mieste rebríčka najlepších obrancov je Čech David Jiříček. Skauti chvália jeho prehľad, rozum a súťaživosť, pri ktorej využíva svoju veľkosť a silu.

Na treťom mieste je Rus Pavel Minťukov, ktorý pôsobil v kanadskej juniorskej OHL. Tam bol so 62 bodmi v 67 zápasoch tretí v bodovaní obrancov.

Štvrtý je Kevin Korchinski, ktorý bol spoluhráčom Samuela Kňažka v Seattli a spolu sa dostali až do finále juniorskej WHL. Šikovný hráč s pukom mal počas sezóny takmer bod na zápas.

Prvú päťku uzatvára Denton Mateychuk. Kanaďan taktiež pôsobil vo WHL. Silný korčuliar mal 64 bodov v 65 zápasoch medzi juniormi.

Desiatku najlepších obrancov podľa webu NHL dopĺňa Švajčiar Lian Bichsel, Kanaďania Owen Pickering, Maveric Lamoureux a Američania Sam Rinzel a Lane Hudson.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Nemec je najlepší obranca draftu, píše web NHL