Nemec pred Slafkovským? Slovenský skaut zostavil rebríček pred draftom NHL

Šimon Nemec v zápase Slovensko - Kanada na MS v hokeji 2022.
Šimon Nemec v zápase Slovensko - Kanada na MS v hokeji 2022. (Autor: TASR)
Oh my Hockey|17. jún 2022 o 14:00

Jednotkou rebríčka Samuela Tirpáka je Shane Wright.

BRATISLAVA. Skaut blogu Oh my Hockey patriaceho pod Sportnet a špecializovaného webu DobberProspects Samuel Tirpák zverejnil svoj draftový rebríček.

Kvalitatívne zhodnotil 64 hráčov, ktorí môžu prejsť tohtoročným draftom NHL. Do jeho rebríčka sa zmestili piati Slováci a štyria Česi.

Rebríček bude súčasťou draftovej e-knihy, ktorú blog Oh my Hockey chystá už tretí rok po sebe a vyjde v najbližších dňoch. Tirpák v nej vysvetlí svoj výber a poukáže na silné a slabé stránky jednotlivých mladíkov.

Jednotkou rankingu je Shane Wright, ktorého najbližším prenasledovateľom je Šimon Nemec. Po Nemcovi nasleduje Logan Cooley a na štvrtej priečke sa nachádza Juraj Slafkovský. Prvú päťku rankingu uzatvára český zadák David Jiříček.

"Nemec je pred Slafkovským iba veľmi tesne. Sú v jednej skupine hráčov s rovnako vysokým potenciálom, obaja ho majú veľmi vysoký," vysvetľuje.

Rebríček pred draftom 2022 - prvá časť.
Rebríček pred draftom 2022 - prvá časť.
Rebríček pred draftom 2022 - druhá časť.
Rebríček pred draftom 2022 - druhá časť.

"O ich finálnom postavení v mojom rebríčku rozhodla kombinácia dôležitosti roly a potenciálny strop, ktorý môžu dosiahnuť. V oboch prípadoch má v mojich očiach trochu navrch Nemec."

Okrem nich sa do rebríčka dostali Filip Mešár (21. miesto), Adam Sýkora (45.) a Maroš Jedlička (49.). Najmä posledný menovaný je prekvapením, keďže si ho pred rokom nik na drafte nevybral.

"Jedlička je pre mňa skrytý poklad tohto draftu. Milujem jeho hru, odkedy som ho prvýkrát uvidel hrať, zhruba pred tromi rokmi," vraví Tirpák.

"Je to energický hráč, ktorý dokáže hrať ako centra, tak krídlo, a k tomu vo všetkých situáciách. Plus je veľmi dobrý korčuliar. Nešlo ho vynechať z rebríčka. Za mňa je to hráč, ktorý buď draftom prejde teraz, alebo ho niektorý klub podpíše ako voľného hráča o rok, dva, maximálne tri."

Z Čechov sa okrem Jiříčka umiestnili Jiří Kulich (25. miesto), Tomáš Hamara (51. miesto) a Matyáš Šapovaliv (60.).

Osobitné postavenie dostal Servác Petrovský. Ten sa síce nezmestil do poradia, no je označený ako "HM", teda je v skupine najlepších hráčov pod spodnou hranicou.

Prvé kolo draftu je na programe v noci zo 7. na 8. júla. Druhé kolo sa začne 8. júla podvečer stredoeurópskeho času.

Pozor na rozdiel

Draftový ranking - je rebríček, ktorým skaut vyjadruje, ako subjektívne kvalitatívne hodnotí jednotlivých hráčov

Mock draft - je predpoveď, ktorý hráč bude vybratý na akej pozícii a ktorým tímom, pričom do rozhodovania vstupujú aj faktory ako potreby jednotlivých klubov či interné draftové rebríčky klubov

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Nemec pred Slafkovským? Slovenský skaut zostavil rebríček pred draftom NHL