Výhru v pohári režíroval veterán, na Orave nazbieral štyri asistencie

Peter Ordzovenský počas svojho pôsobenia v HK Nitra.
Peter Ordzovenský počas svojho pôsobenia v HK Nitra. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|10. sep 2023 o 19:40

Rimavská Sobota dosiahla druhé víťazstvo.

JOJ Šport Slovenský pohár - 3. kolo

Dolný Kubín - Rimavská Sobota 3:7 (2:4, 1:2, 0:1)

Góly: 10. Hricko (Kraut), 20. Lupták (Lupták, Jonák), 31. Hricko (Spiridonov, Droppa) - 6. Nazarov (Šabanov, Dvonč), 6. Čunderlík (Mlynčár, Frýdel), 12. Nazarov (Šabanov, Ledňák), 15. Ďaloga (Ordzovenský, Cútt), 32. Cútt (Ordzovenský), 45. Klajban (Novota, Ordzovenský), 57. Novota (Klajban, Ordzovenský)

Dolný Kubín: Sihelský - Šeliga, Lupták J., Spiridonov, Hricko, Šugár - Sluka, Bukna, Jonák, Lupták T., Kraut - Droppa, Javorka, Betušťák, Vaculík, Maňuch - Markovič

Rimavská Sobota: Šimko - Ordzovenský, Frídel, Ďaloga, Cútt, Solomonchak - Lenďák, Dreisig, Shabanov, Nazarov, Dvonč - Soveľ, Danko, Babeliak - Mlynčár, Čunderlík - Kožuch, Hojo, Klajban, Tužinský, Novota

DOLNÝ KUBÍN. Hokejisti Dolného Kubína podľahli v 3. zápase D-skupiny JOJ Šport Slovenského pohára Rimavskej Sobote 3:7.

Po troch odohratých stretnutiach majú na konte nula bodov a figurujú na poslednej priečke tabuľky. Naopak, pre hostí to bolo už druhé víťazstvo.

Veľký podiel na ňom mal 37-ročný obranca Peter Ordzovenský. Bývalý hráč Nitry, Nových Zámkov či Spišskej Novej Vsi nazbieral až štyri asistencie.

Účasť v play-off stratila Rimavská Sobota po prehre s Považskou Bystricou 2:3. Pohár však brala ako prípravu na novú sezónu 1. Slovenskej hokejovej ligy, do ktorej postúpili historicky po prvý raz.

Priebeh zápasu Dolný Kubín - Rimavská Sobota

Soboťania odštartovali gólový kolotoč už v 6. minúte, v ktorej sa presadili Yuri Nazarov a Jakub Čunderlík.

Domácim sa v 12. minúte podarilo znížiť gólom Ivana Hricka, no do konca tretiny ešte pridali hostia dva presné zásahy. Druhý gól v zápase pridal Nazarov, na 4:1 upravil Martin Ďaloga.

Do kabín sa išlo však za stavu 2:4 z pohľadu domácich, 36 sekúnd pred koncom tretiny pridal druhý gól Dolného Kubína Tomáš Lupták.

Prvých desať minút v 2. tretine gól nepadol, až v 31. minúte znížil na 3:4 už dvojgólový Hricko. To však bolo zo strany domácich všetko.

Do konca tretiny sa ešte dvakrát presadili hostia gólmi Radovana Cútta a Petra Klajbana. V 3. časti zápasu upravil na konečných 7:3 Alex Novota.

Tabuľka D-skupiny

1.

Považská Bystrica

3

3

0

0

0

9:3

9

2.

Rimavská Sobota

3

2

0

0

1

12:8

6

3.

Púchov

3

1

0

0

2

4:5

3

4.

Dolný Kubín

3

0

0

0

3

4:13

0

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Výhru v pohári režíroval veterán, na Orave nazbieral štyri asistencie