Ohromná smola. Dánky namiesto eufórie z postupu po zápase plakali

Hokejistky Nemecka sa tešia z víťazstva nad Dánskom.
Hokejistky Nemecka sa tešia z víťazstva nad Dánskom. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|31. aug 2022 o 14:15

Hrdinkou zápasu bola Tanja Eisenschmidová.

BRATISLAVA. Smola, akú by ste v športe hľadali len ťažko. Navyše, keď sa to stane pred domácimi fanúšikmi a pri organizačnej premiére v elitnej kategórii.

Dánske hokejistky si po svojom štvrtom zápase na svetovom šampionáte poplakali. Na dosah malý veľký úspech, ale napokon sa stal pravý opak.

Dánky do zápasu s Nemeckom vstupovali v dobrej pozícii. Na postup do štvrťfinále im stačilo získať bod a ešte v 55. minúte viedli tesne 2:1.

A hoci v 56. minúte Laura Klugeová vyrovnala skóre, usporiadateľská krajina verila, že nerozhodný stav vydrží aj do konca šesťdesiatej minúty.

Nestalo sa. Chýbala jediná sekunda.

V čase 59:59 skórovala Tanja Eisenschmidová a svojim druhým gólom na šampionáte totálne otočila náladu v dánskom Frederikshavne.

Súhra okolností a gól Eisenschmidovej nielenže spôsobili to, že Dánsko nepostúpilo do štvrťfinále, ale dokonca vypadlo z elitnej kategórie MS.

VIDEO: Zostrih zo zápasu MS v hokeji žien: Dánsko - Nemecko

"Je to niečo neskutočné. Skórovali sme v poslednej sekunde. Nemyslím si, že to môže byť tesnejšie. Ešte nikdy som nehrala takýto tesný zápas.

Sme veľmi šťastné, ani neviem nájsť slová. Myslím, že bude musieť prejsť hodina alebo dve, kým si uvedomím, čo sa práve stalo," povedala Eisenschmidová.

Zaujímavosťou je, že jej brat Markus skóroval a tiež pridal asistenciu v pamätnom zápase na MS v hokeji 2019, v ktorom Nemci v záverečných dvoch minútach otočili skóre zápasu proti domácemu Slovensku.

VIDEO: Oslavy nemeckého tímu s trénerom Thomasom Schädlerom

Nemky po zápase v šatni spievali, tancovali a svojho trénera obliali vodou.

Treba dodať, že za svoj výkon si víťazstvo zaslúžili. Na strelecké pokusy vyhrali 44:11 a dokonca v tretej tretine bol pomer striel neuveriteľných 25:1.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Ohromná smola. Dánky namiesto eufórie z postupu po zápase plakali