Dvorský je najlepší mladík v St. Louis, Honzek v Calgary, myslí si expert

Dalibor Dvorský (uprostred) pózuje v drese St. Louis Blues počas draftu NHL 2023.
Dalibor Dvorský (uprostred) pózuje v drese St. Louis Blues počas draftu NHL 2023. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|22. aug 2023 o 20:12

Corey Pronman hodnotí Slovákov veľmi pozitívne.

NEW YORK. Mladí slovenskí hokejisti, ktorí prešli draftom, majú šancu na NHL. Slovenské výbery na drafte 2023 zožali pochvalu od experta na mladíkov.

Corey Pronman pre magazín TheAthletic každoročne hodnotí hráčov do 23 rokov v každom tíme NHL. V najnovšej edícii sa nachádzajú aj viacerí Slováci.

Expert zaradil mladíkov St. Louis Blues na 18. miesto v rámci celej NHL. Ich najväčšou nádejou je podľa neho Dalibor Dvorský.

Pronman v ňom vidí hráča do prvého útoku, ktorý má slabšie korčuľovanie, ale nadpriemernú šikovnosť s pukom, bojovnosť a strelu.

"Má excelentné zručnosti s pukom v malom priestore a dokáže sa napádajúcim súperom ľahko vyhnúť. Zvláda ťažké situácie a vie nájsť dieru na prihrávku," píše o Dvorskom v článku. "Exceluje ako strelec so svojou strelou zápästím a príklepom, ktoré sú nebezpečné aj z väčšej vzdialenosti."

Corey Pronman si myslí, že Dvorský bude dôležitou súčasťou tímu NHL, ale nevie, či kvôli horšej rýchlosti nebude musieť hrať na krídle.

Na prvom mieste medzi hráčmi do 23 rokov v organizácii Calgary Flames sa nachádza Samuel Honzek. Pronman vidí šestnástku draftu 2023 ako hráča do stredu zostavy. Slovák má podľa neho nadpriemernú bojovnosť a strelu.

"Je veľký útočník, ktorý dobre korčuľuje," píše o rodákovi z Trenčína. "Nemyslím si, že je skvelý s pukom, ale má dobré ruky, zvláda ťažké situácie v rýchlosti a dokáže zakončovať z diaľky aj z blízka."

Samuel Honzek bol draftovaný na 16. mieste tímom Calgary Flames v drafte NHL 2023.
Samuel Honzek bol draftovaný na 16. mieste tímom Calgary Flames v drafte NHL 2023. (Autor: twitter.com/NHLFlames)

Expert na mladíkov vidí v Honzekovi dôležitého obojsmerného hráča do NHL.

Okrem Dvorského s Honzekom sa do rebríčka dostal aj Juraj Pekarčík, ktorého si St. Louis vybrali v treťom kole tohtoročného draftu.

Medzi prospektmi Blues je v rebríčku na ôsmom mieste.

"Má excelentné ruky a dokáže prekonávať obrancov v súbojoch jeden na jedného veľmi často," chváli Pronman mladíka z Oravy. "Dostáva sa pred bránu, vyhráva súboje a nebojí sa fyzickej hry."

Podľa novinára má Pekarčík šancu hrať v NHL.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Dvorský je najlepší mladík v St. Louis, Honzek v Calgary, myslí si expert