Jubilejný zápas ukázal pravdu. Na McDavida nestačia ani Crosby a Ovečkin

Connor McDavid.
Connor McDavid. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|8. nov 2022 o 10:55

Connor McDavid odohral 500. zápas v NHL.

EDMONTON. Akoby to bolo včera, keď do Národnej hokejovej ligy vstupoval talent, ktorému sa vravelo, že je najlepší od Sidneyho Crosbyho.

Od tínedžerských rokov naňho boli kladené veľké nároky. Musel sa pasovať s tlakom a očakávaniami najhokejovejšej krajiny sveta.

„Najlepší hráč, ktorý prichádza do ligy za tridsať rokov, talent na úrovni Maria Lemieuxa a Sidneyho Crosbyho,“ povedal o ňom ešte pred debutom v NHL sám Wayne Gretzky.

Dnes má Connor McDavid dvadsaťpäť rokov a za sebou päťsto odohraných zápasov. Prešiel dostatok času, aby sme mohli analyzovať a hodnotiť.

Nezostáva než konštatovať, že všetky superlatívy potvrdil. Stal sa superhviezdou a má našliapnuté, aby sa zaradil medzi najväčšie postavy hokejovej histórie.

Akoby hral v osemdesiatych rokoch

Za prvých päť stovák duelov v najprestížnejšej hokejovej súťaži pozbieral McDavid až 724 bodov. Z aktívnych hráčov nemal viac ani jeden. O 18 bodov prekonal Crosbyho, o 91 Ovečkina.

Ich kariéry doteraz pozorne sleduje. V NHL začínali, keď mal McDavid osem rokov.

„Som ohromený tým, čo tí dvaja tak dlho dokazujú a že nezaostávajú ani v tomto veku. Je úžasné ich sledovať,“ vyjadril sa podľa NHL.com.

Nezaostáva ani v historickom poradí, hoci tam neprekonal všetkých. Lepší boli traja Kanaďania, Fín aj Slovák Šťastný.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Jubilejný zápas ukázal pravdu. Na McDavida nestačia ani Crosby a Ovečkin