Tréner Colorada uviedol, prečo nehrá ruský útočník. Incident v hoteli však nespomenul

Valerij Ničuškin.
Valerij Ničuškin. (Autor: SITA/AP)
TASR|29. apr 2023 o 13:25

Neodohral už niekoľko zápasov, klub aj spoluhráči sa k jeho prešľapu nechcú vyjadrovať.

COLORADO. Hokejový klub Colorado Avalanche v piatkovom vyhlásení zopakoval, že za dôvodom neprítomnosti ruského útočníka Valerija Ničuškina v play off NHL sú osobné dôvody.

Ruský útočník sa neobjavil už v štyroch zápasoch proti tímu Seattlu Kraken.

Ničuškin nehral od 2. zápasu série, v ktorom strelil gól pri víťazstve Colorada 3:2. Tréner Colorada Jared Bednar minulú sobotu oznámil, že sa Ničuškin nezúčastnil ranného korčuľovania, Dôvodom absencie v tíme mal byť oddych.

Po zápase 51-ročný kouč vyhlásil, že Rus bude mimo z osobných dôvodov. "Nie je to profesionálne rozhodnutie. Je to osobné rozhodnutie, prečo tu nie je," uviedol Bednar.

Ničuškinov spoluhráč Mikko Rantanen pre agentúru AP záležitosť odmietol komentovať. Policajnú správu o minulotýždňovom incidente z tímového hotela v Seattli klub taktiež nekomentoval.

Niekoľko hodín pred tretím duelom série boli do tímového hotela privolaní policajti a záchranári. Policajní príslušníci sa vyjadrili, aby sa na podrobnosti z incidentu pýtali klubového lekára Bradleyho Changstroma.

Changstrom uviedol, že zamestnanci tímu našli 28-ročnú ženu, keď šli za Ničuškinom. Žena vyzerala byť silne pod vplyvom alkoholu a sama si zavolala sanitku.

Changstroma mala podľa jeho vlastných slov udrieť, no obvinenie vzniesť nechcel. Policajtom povedala, že pochádza z Ruska, ale narodila sa na Ukrajine.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tréner Colorada uviedol, prečo nehrá ruský útočník. Incident v hoteli však nespomenul