V zápase trikrát viedli, napokon prehrali. Slováci v príprave podľahli Česku

Slováci prehrali s Českom v prípravnom zápase.
Slováci prehrali s Českom v prípravnom zápase. (Autor: Hockey Slovakia /Terka Sabová)
TASR|18. apr 2024 o 18:59

Slováci inkasovali vyrovnávajúci gól v 58. minúte.

Prípravný zápas pred MS 2024

Česko 18 – Slovensko 18 4:3 pp (1:2, 1:0, 1:1 - 1:0)

Góly: 4. a 58. Sikora, 30. Zielinski, 62. Jecho – 2. Prokopovič (Tomík, Kalman), 19. Pobežal (Belusko, Svrček), 47. Straka (Tomík, Belusko)

Rozhodovali: Květoň, Obadal – Jindra, Polák

Vylúčení: 3:1 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0,

Česko: Mařík – Zielinski, Fibigr, Skok, Hlinský, Švec, Král – Kos, Benák, Titlbach – Kubiesa, Sikora, Jecho – Pohludka, Daníček, Lisler – Poletín, Heš, Vaculík. Tréner D. Čermák.

Slovensko: Lenďák – Zubek, Fabuš, Beluško, Húževka, Kalman, Kupec, Šlank – Nemec, Pobežal, Chrenko – Lašš, Pitka, Maruna – Chovan, Šatan, Svrček – Straka, Prokopovič, Tomík

VEĽKÉ MEZIŘIČÍ. Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov neuspeli ani v druhom prípravnom zápase pred MS 2024 vo Fínsku.

Vo štvrtok podľahli rovesníkom z Česka 3:4 po predĺžení. Prvý duel prehrali 0:3.

Druhý zápas s Čechmi bol bohatší na gólové momenty. Skóre stretnutia otvoril po necelých dvoch minútach Pavol Prokopovič, ale domáci hokejisti pohotovo odpovedali v úvode štvrtej minúty zásahom Petra Sikoru.

Slováci sa opäť ujali vedenia krátko pred prvou prestávkou, keď využil presilovku Tomáš Pobežal. Česi však kontrovali v polovici zápasu vyrovnaním z hokejky Aleša Zielinského.

V 47. minúte zabezpečil slovenskému tímu tesný náskok Andreas Straka, ale ani jeho gól sa napokon neukázal ako víťazný.

Krátko po oddychovom čase českého tímu vyrovnal v 58. minúte Sikora a v predĺžení rozhodol o triumfe domácich Adam Jecho. 

Hlas po zápase

Martin Dendis, hlavný tréner SR 18: "Dnes sme podali obetavý kolektívny výkon a bojovali sme jeden za druhého. Od začiatku sa hral hokej vo vysokom tempe a tímy si navzájom nič nedarovali. Hrali sme veľmi sebavedomo a súperili sme o každý jeden puk. Teší nás aj to, že sa nám podarilo premeniť presilovku a navyše sme neinkasovali vo vlastnom oslabení. Podržal nás taktiež brankár Alan Lenďák. V závere sme viedli 3:2, ale súperovi sa podaril vabank a vyrovnal v hre bez brankára. V predĺžení to už bola lotéria a trochu viac šťastia mali Česi. Hráčom ďakujeme za výkon, musíme však naďalej tvrdo pracovať a zlepšovať sa smerom k majstrovstvám sveta."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»V zápase trikrát viedli, napokon prehrali. Slováci v príprave podľahli Česku