Céčko na českej hrudi bude mať najstarší hráč, súperov Slovenska doviedol k bronzu

Roman Červenka.
Roman Červenka. (Autor: TASR/AP)
SITA|11. máj 2023 o 14:36

V piatkovom súboji proti Slovákom bude mať kapitánske céčko na dres skúsený útočník.

BRATISLAVA. Kapitánom českej hokejovej reprezentácie na tohtoročných majstrovstvách sveta bude skúsený útočník Roman Červenka.

Vedenie českého národného tímu tiež rozhodlo o tom, že jeho asistentmi budú obranca Michal Jordán a útočník Vladimír Sobotka.

Správu o tom priniesol web hokej.cz.

Tridsaťsedemročný Roman Červenka, ktorý od leta 2016 pôsobí na klubovej úrovni vo Švajčiarsku, nosil kapitánske "céčko" aj na ostatných dvoch veľkých reprezentačných turnajoch - ZOH v Pekingu 2022 aj MS 2022 vo Fínsku na ceste za bronzom.

Web hokej.cz upozornil, že najstarší člen českého kádra bude kapitánom aj na tohtoročnom svetovom šampionáte, naznačil kouč Kari Jalonen už v apríli.

Známe však nebolo to, kto mu bude pomáhať.

Voľba padla až deň pred začiatkom MS, do ktorých Česi vstúpia v piatok 12. mája už o 15.20 h SELČ duelom proti Slovákom.

Jedným z asistentov bude druhý najstarší člen kádra - 35-ročný útočník Vladimír Sobotka. Ten aktuálne pôsobí v Sparte Praha, no v minulosti zbieral skúsenosti v zámorskej NHL, na reprezentačnej úrovni na ZOH, MS aj SP.

Aj Michal Jordán hral v minulosti v NHL. Sezónu 2022/2023 začínal v ruskom Chabarovsku, no od decembra 2022 hral vo Švajčiarsku.

So 110 duelmi v národnom tíme je druhým najskúsenejším hráčom v aktuálnom českom výbere. Viac štartov nazbieral iba spomenutý Červenka.

Jordán si zahrá na šiestych MS a rovnako ako Sobotka sa predstavil aj na ZOH a SP.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Céčko na českej hrudi bude mať najstarší hráč, súperov Slovenska doviedol k bronzu