Slovenská firma spolupracuje s klubom NHL. Jej reklamu dali na ľad

Hokejisti Calgary Flames.
Hokejisti Calgary Flames. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|21. okt 2022 o 12:20

Medzi slovenskými spoločnosťami je raritou.

BRATISLAVA, CALGARY. Hokejisti zo Slovenska prúdia do zámorskej NHL už niekoľko desaťročí, roky sa hrá v lige s pukmi vyrobenými na Slovensku a Slovák už bol aj v pozícii tímového lekára. Ale slovenská firma ako reklamný partner klubu NHL je novinka.

Ide o vôbec prvú dohodu tohto typu medzi slovenskou firmou a organizáciou z jednej zo štyroch veľkých profesionálnych líg v USA a Kanade.

Firma ESET, s. r. o, a klub NHL Calgary Flames sa pred sezónou 2022/23 dohodli na viacročnej partnerskej spolupráci. Oficiálne to oznámili deň pred začiatkom nového ročníka.

Spoločnosť so slovenským pôvodom v poslednom období na kanadskom trhu výrazne rastie. Ďalšie významné rozširovanie chce smerovať na západ krajiny, preto vidí v tejto spolupráci príležitosť.

V zápasoch Calgary si môžete všimnúť ich reklamu na ľade v Scotiabank Saddledome. Je umiestnená v rohu za jednou z bránok. Svoje miesto tam majú hrdí partneri organizácie.

Okrem toho dostáva firma reklamný priestor v televízii počas prenosov zápasov Flames, v okolí štadióna má digitálne reklamy a spolupracuje s klubom aj v oblasti sociálnych sietí.

Sportnet sa pýtal, prečo sa spoločnosť rozhodla spolupracovať s klubom z najprestížnejšej hokejovej ligy sveta a čo si od toho sľubujú.

Na Kanaďanov idú cez hokej

Hlavnú rolu v rozhodnutí hrala kanadská pobočka firmy.

„V posledných rokoch sme boli v kontakte s viacerými športovými organizáciami v Kanade – konkrétne v západnej Kanade, kde má ESET významné príležitosti na rast,“ vyjadril sa pre Sportnet Bob Bonneau, Country Manager pre Kanadu v spoločnosti ESET.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slovenská firma spolupracuje s klubom NHL. Jej reklamu dali na ľad