Hokej nehral už päť rokov. Podpíše kontrakt s Winnipegom a ukončí kariéru

Bryan Little.
Bryan Little. (Autor: X / Winnipeg Jets)
Oh my Hockey|28. sep 2024 o 06:51

Za Jets a Thrashers odohral celú kariéru.

WINNIPEG. Bryan Little sa v NHL naposledy predstavil ešte v novembri 2019. Odvtedy nehral pre zdravotné problémy.

Kariéru však oficiálne ukončí až 20. októbra 2024. Dohodol sa na tom s organizáciou Winnipeg Jets, v ktorej strávil celú kariéru a zažil s ňou sťahovanie z Atlanty.

Predtým s klubom podpíše jednodňový kontrakt, aby mohol svoju kariéru oficiálne ukončiť ako hráč Jets. Doposiaľ tak urobiť nemohol, keďže mal stále platnú zmluvu, ktorú vlastnili Arizona Coyotes.

"Je to pre mňa veľká pocta, že mi umožnia ukončiť kariéru ako členovi Winnipegu Jets, klubu, ktorý ma draftoval a za ktorý som odohral celú kariéru. Mal som privilégium hrať tu pred úžasnými fanúšikmi deväť sezón a som vďačný za príležitosť poďakovať sa Jets, fanúšikom a mestu Winnipeg," vyhlásil.

Tridsaťšesťročný Kanaďan pôsobil v NHL medzi rokmi 2007-2019. V 843 dueloch zaknihoval 521 (217+504) bodov.

V počte odohraných zápasov, získaných bodov, gólov a asistencií patrí medzi päticu najvýraznejších postáv v histórii Jets a Thrashers.

"Bryan Little je významnou postavou histórie tejto organizácie a bol kľúčovým hráčom Winnipegu Jets. Bol to skromný a pracovitý hráč, ktorému záležalo na spoluhráčoch ako tichému, ale dôležitému lídrovi v kabíne," opísal ho generálny manažér Kevin Cheveldayoff.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hokej nehral už päť rokov. Podpíše kontrakt s Winnipegom a ukončí kariéru