Naposledy chytal za Slovan. Mladý brankár spečatil prestup do Česka

Samuel Hlavaj v prípravnom zápase Švajčiarsko - Slovensko pred MS v hokeji 2023.
Samuel Hlavaj v prípravnom zápase Švajčiarsko - Slovensko pred MS v hokeji 2023. (Autor: SZĽH/Andrej Galica)
TASR|1. máj 2023 o 10:40

Bojuje aj o miestenku na MS v hokeji 2023.

PLZEŇ. Slovenský brankár Samuel Hlavaj zamieril zo Slovana Bratislava do HC Škoda Plzeň. S vedením extraligového klubu podpísal dvojročnú zmluvu.

Dvadsaťjedenročný Hlavaj doplní v brankárskej dvojici o dva roky staršieho Dominika Pavláta, ktorý v predošlom ročníku odchytal 30 zápasov.

"Samuel je mladý, perspektívny brankár, ktorý sa chce v kariére posunúť zasa o krok ďalej. Je to veľký brankár (193 cm), ktorý je zároveň šikovný s hokejkou.

Veríme, že sa bude u nás chcieť pobiť o svoju pozíciu," povedal pre klubový web Martin Straka, generálny manažér HC Škoda Plzeň.

Hlavaj odchytal v uplynulej sezóne 19 zápasov za Slovan Bratislava, v minulosti pôsobil aj v tíme Lincoln Stars v USHL a Sherbrooke Phoenix v QMJHL. Figuruje aj v kádri slovenskej reprezentácie, ktorá sa pripravuje na MS.

Samuel Hlavaj v bránke HC Slovan Bratislava.
Samuel Hlavaj v bránke HC Slovan Bratislava. (Autor: TASR)

"Mal som už dlho v hlave, že by som chcel odísť zo Slovenska a získať lepší angažmán. Zvažoval som viacero ponúk, ale tá plzenská sa mi páčila najviac.

Cítil som, že Plzeň má veľký záujem. Je tu skvelé zázemie, pekné mesto a veľkú rolu hral aj Rudolf Pejchar, ktorý tu robí trénera brankárov," povedal Hlavaj.

"Sledoval som jeho zápasy. Zaujal ma tým, že je vysoký, ale v bránkovisku sa veľmi dobre pohybuje. Má dobrú rozohrávku a je silný na hokejke.

Okrem slovenských súťaží strávil aj tri roky v zámorských juniorkách, kde takisto nazbieral skúsenosti," uviedol Pejchar na adresu Hlavaja.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Naposledy chytal za Slovan. Mladý brankár spečatil prestup do Česka