V piatok skolaboval na ľade. Zomrel hokejista Boris Sádecký

Boris Sádecký.
Boris Sádecký. (Autor: facebook/Bratislava Capitals)
Sportnet|3. nov 2021 o 16:20 (aktualizované 3. nov 2021 o 18:00)

Slovenský hokejista mal iba 24 rokov.

BRATISLAVA. Slovenský hokejista Boris Sádecký zomrel na následky srdcového kolapsu. Informoval o tom v stredu riaditeľ klubu Bratislava Capitals Dušan Pašek.

"S hlbokým zármutkom v srdciach a ľútosťou oznamujeme úmrtie nášho hráča Borisa Sádeckého. Rodine a priateľom vyjadrujeme hlbokú úprimnú sústrasť. Bližšie informácie v tejto chvíli po konzultácii s Borisovou rodinou nebudeme zverejňovať. Prosíme všetkých o rešpektovanie súkromia rodiny Sádeckých'' povedal Pašek prostredníctvom oficiálneho vyhlásenia.

Vedenie klubu ešte v sobotu informovalo, že stav 24-ročného útočníka je stabilizovaný, ale naďalej vážny.

Slovenský hokejista Boris Sádecký skolaboval počas piatkového zápasu nadnárodnej Ice Hockey League (IHL) medzi Dornbirnom a Bratislava Capitals. Hráča hostí previezli do nemocnice, duel predčasne ukončili.

"V jednom momente Slovák Boris Sádecký ešte korčuľoval na ľade, v ďalšom 24-ročný hokejista náhle spadol. Sádecký ležal nehybne na chrbte a trvalo večnosť, kým k nemu prišli záchranári. Štyri minúty. Sádeckého pred očami spoluhráčov oživovali a potom ho previezli do nemocnice, kde je na jednotke intenzívnej starostlivosti," napísal v piatok po zápase rakúsky novinár Hannes Mayer z portálu neue.at.

Situáciu zo svojho pohľadu opísal aj brankár Dornbirnu David Madlener: "Počas presilovej hry Capitals náhle padol na kolená pri kruhu na vhadzovanie, to bolo osem sekúnd pred koncom prvej tretiny. Najprv som si myslel, že dostal hokejkou do tváre. Že to je také vážne sme sa dozvedeli až v šatni po prvej tretine. Náš tímový lekár bol pri ňom ako prvá pomoc," povedal pre kleinezeitung.at.

Sádecký sa ešte v utorok minulého týždňa v utorňajšom zápase IHL proti Klagenfurtu blysol hetrikom. V aktuálnej sezóne mal v 11 zápasoch bilanciu 4 góly a 3 asistencie.

"S veľkým zdesením sme prijali správu o úmrtí hráča iClinic Bratislava Capitals Borisa Sádeckého. Celá ICE Hockey League vyjadruje úprimnú sústrasť Borisovým blízkym, priateľom a jeho spoluhráčom," reagovalo v stredu vedenie súťaže.

Plánovaný stredajší duel 18. kola medzi Viedňou Capitals a KAC Klagenfurt zároveň odložilo na zatiaľ neurčený neskorší dátum.

Odchovanec HK Dukla Trenčín reprezentoval Slovensko na mládežníckych úrovniach, v sezónach 2015/16 a 2016/17 hral aj na MS hráčov do 20 rokov. Za A-tím si pripísal jeden štart.

"Čoskoro to budú štyri roky od jediného vystúpenia Borisa Sádeckého v mužskej reprezentácii. Na Nemeckom pohári v Augsburgu odohral 10. novembra 2017 duel proti USA. Pri výhre 2:1 korčuľoval vo štvrtej formácii vedľa Mateja Pauloviča a Michala Krištofa," pripomenul web hockeyslovakia.sk.

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) zároveň na svojej oficiálnej stránke vyjadril úprimnú sústrasť najbližším Borisa Sádeckého.

V sezónach 2016/17 a 2017/18 odohral za HC Slovan Bratislava v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) súhrnne 52 zápasov s bilanciou 2 góly a 3 asistencie.

Väčšinu kariéry hrával za rodný Trenčín. V slovenskej extralige nastúpil na 239 stretnutí, v ktorých strelil 32 gólov a pridal 60 asistencií.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»V piatok skolaboval na ľade. Zomrel hokejista Boris Sádecký