Strieľal najkrajšie góly. Boris Sádecký nemal hlavu len pre hokej

Boris Sádecký.
Boris Sádecký. (Autor: SVAŤO STRAKA/BRATISLAVA CAPITALS)

Hráč tímu Bratislava Capitals v stredu zomrel.

BRATISLAVA. Šport dokáže byť krutý. Hokejista Boris Sádecký, ktorý utrpel srdcový kolaps v piatkovom zápase rakúskej ICE Hockey League v Dornbirne, v stredu zomrel.

Útočník tímu Bratislava Capitals mal iba 24 rokov. 

Neriešil len hokej

Trenčiansky odchovanec patril na Slovensku k najlepším medzi rovesníkmi. Zahral si na dvoch majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov (2016, 2017).

Väčšinu kariéry strávil v Dukle Trenčín, odkiaľ si šikovného mladíka vytiahol Slovan a dal mu šancu v ruskej KHL. V aktuálnej sezóne nastupoval za Bratislava Capitals.

"Nedá sa to pochopiť. Od rána som mal zlý pocit. Stále nerozumiem, ako sa to mohlo stať. Boris bol inteligentný chalan, jeden z mála, ktorí neriešili len hokej, ale robil si aj vysokú školu. Dalo sa s ním o čomkoľvek porozprávať. Z hokejovej stránky bol veľmi pracovitý, prihral mi na môj posledný gól kariéry. Bol hrdý Trenčan, náš chlapec. Bože môj, veď mal iba 24 rokov a celý život pred sebou," ťažko hľadal slová Branko Radivojevič, bývalý hráč a v súčasnosti športový manažér Dukly Trenčín. 

Dával najkrajšie góly

Sádecký nedával veľa gólov, ale niektoré z nich očarili tisíce fanúšikov. V sezóne 2017/2018 nastúpil v drese Slovana na 48 zápasov v ruskej KHL a v októbrovom súboji proti Lokomotivu Jaroslavľ strelil gól, ktorý neskôr vyhlásili za najkrajší v celej základnej časti KHL.

Po ľavej strane klziska sa natlačil až pred brankára Alexandra Sudnicina a zakončil šikovne pomedzi vlastné nohy.

"Sem-tam to skúšam na tréningu, ale je to vyložene len zo zábavy. Nerobím to za účelom, že to spravím v zápase. Samozrejme, že viem, kto to spravil pred dvanástimi rokmi. Mám to napozerané. Palo Demitra," vravel vtedy po zápase novinárom. 

O dva roky neskôr jeho zásah vyhral v hlasovaní fanúšikov o najkrajší gól extraligovej sezóny 2019/2020. V zápase proti Budapešti Sádecký na začiatku akcie prevzal puk v obrannom pásme od Tomáša Starostu, poradil si so štyrmi brániacimi hráčmi a elegantným zakončením prekonal brankára Bence Bálisza.

Minulý týždeň dal hetrik

V extralige nastúpil celkovo na 239 stretnutí, v ktorých strelil 32 gólov a pridal 60 asistencií. V Kontinentálnej hokejovej lige v 52 dueloch skóroval dvakrát, pridal tri gólové prihrávky.

V rakúskej ICE Hockey League odohral jedenásť duelov s bilanciou štyri góly a tri asistencie. Skolaboval len tri dni po tom, čo sa v domácom zápase s Klagenfurtom (6:2) radoval z čistého hetriku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Strieľal najkrajšie góly. Boris Sádecký nemal hlavu len pre hokej