Zaujímavá posila Banskej Bystrice. Prichádza obranca, ktorého draftovali v druhom kole

Bode Wilde počas tréningového kempu New York Islanders.
Bode Wilde počas tréningového kempu New York Islanders. (Autor: Twitter New York Islanders)
SITA|4. aug 2023 o 09:59

Ešte do 1. júla pod zmluvou s klubom NHL.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový klub HC '05 Banská Bystrica získal do svojho extraligového kádra mladého amerického obrancu, ktorý bol ešte do 1. júla pod zmluvou s klubom New York Islanders zo zámorskej NHL.

Dvadsaťtriročný Bode Wilde si v profilige nezahral napriek tomu, že ho "ostrovania" draftovali v roku 2018 zo 41. miesta a patril medzi veľké nádeje organizácie.

Rodák z kanadského Montrealu a niekdajší mládežnícky reprezentant USA pôsobil v ostatnej sezóne v klube Atlanta Gladiators z tretej najvyššej mužskej súťaže v zámorí ECHL, na konte má aj časti dvoch ročníkov v tíme Bridgeport Sound Tigers z AHL.

V Európe už absolvoval jednu sezónu vo švédskom druholigovom klube Västerviks IK.

"Nie je samozrejmosťou, aby k nám na Slovensko prišiel hrať obranca, ktorý bol draftovaný v prvých dvoch kolách NHL. Bode je stále mladý a talentovaný hráč s dobrou veľkosťou a pohybom na ľade.

Je veľmi dobrý v defenzívnych činnostiach a s potenciálom výrazne prispievať v ofenzíve. Som rád, že obranca s jeho parametrami a históriou sa rozhodol reštartovať svoju kariéru u nás," povedal o Wildem generálny manažér športovej časti "baranov" Ľuboš Pisár, citoval ho klubový web.

VIDEO: Bode Wild počas draftu NHL 2018

Wildeho prilákala do Banskej Bystrice aj možnosť pracovať s kanadským trénerom Dougom Sheddenom.

"Teším sa, že budem môcť pôsobiť v takom krásnom meste, hrať vo skvelej lige a byť súčasťou skvelej organizácie. Rovnako sa teším na to, že budem hrať pod vedením Sheddena. Dovolím si povedať, že máme dobrý tím, ktorý bude konkurencieschopný. Plánujem si užiť každú sekundu," vyhlásil niekdajší vicemajster sveta do 18 rokov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Zaujímavá posila Banskej Bystrice. Prichádza obranca, ktorého draftovali v druhom kole