Poprad bojoval pod Urpínom až do konca, premárnil však mnoho šancí

Radosť hokejistov HC 05 Banská Bystrica.
Radosť hokejistov HC 05 Banská Bystrica. (Autor: Facebook HC 05 Banská Bystrica)
TASR|24. sep 2023 o 18:54

Pre Banskú Bystricu to je druhé víťazstvo v sezóne.

Tipos extraliga - 4. kolo

Banská Bystrica - Poprad 4:3 (0:1, 2:0, 2:2)

Góly: 37. Vela (Turnbull, Ďatelinka), 39. Gašpar (Hora, Bačík), 44. Hora (Stránsky), 54. Turnbull (Wilkins, Hora) – 2. Jendek (Mlynarovič, Kotvan), 50. Svitana (Kukuča, Brincko), 57. Záborský (Drgoň, Svitana).

Rozhodovali: Baluška, Fridrich - Jurčiak, Valo

Banská Bystrica: Belányi - Bačík, Hora, Ďatelinka, Wilde, Dame-Malka, Holenda, Žabka - Gašpar, Bíreš, Žitný - Wilkins, Vela, Turnbull - Matoušek, Sojka, Štrauch - Macek, Stránský, Faith

Poprad: Betker, McFadden, Drgoň, Brejčák, Brincko, Kotvan, Česánek - Svitana, Beaudoin, Kukuča - Gerlach, Coulter, Záborský - Jendek, Mlynarovič, Šotek - Urbánek, Suchý, Kundrík

BANSKÁ BYSTRICA. Hokejisti Banskej Bystrice si v 4. kole Tipos extraligy pripísali druhú výhru po sebe. Doma zdolali Poprad tesne 4:3. Bodovo sa tak dorovnali súperovi spod Tatier, ktorý pod Urpínom nepremenil svoje šance.

Hostia začali náporom a v 84. sekunde išli do vedenia, keď prihrávku Mlynaroviča upratal poľahky do odkrytej bránky Jendek.

Hokejistov spod Tatier potom mohli mrzieť nevyužité šance, Belányi zatiahol roletu a dal šancu svojmu tímu, ktorý sa jej chopil na konci druhej tretiny.

Najprv vyrovnal z medzikružia pohotový Vela a na 2:1 otočil strelou na dvakrát z pravého kruhu Gašpar. Na začiatku tretej tretiny sa ujala strela Horu spoza kruhu, keď Vayovi clonil Stránsky a bolo už 3:1.

Lenže Popradčania zdvihli hlavu po chybe Wildeho, keď Svitana nechytateľnou strelou zavesil puk pod hornú žŕdku. Avšak šancu na vyrovnanie im následne vzal Turnbull, ktorý pri ľavej žrdi využil stratu hokejky brankára Vaya.

V závere Poprad odvolal brankára a v hre šiestich proti štyrom znížil na 4:3 tečom Záborský, no jeho tím sa už vyrovnania nedočkal.

Hlasy po zápase

Doug Shedden, tréner Banskej Bystrice: "Veľa hráčov dnes na ľade trpelo, ale taký sme tím, presne to od nich potrebujeme. Po prvej tretine sme prehrávali, ale druhá bola bez debaty naša najlepšia v sezóne. Držali sme sa nášho herného plánu. To je to, čo potrebujeme.

Sú to pre nás veľké tri body. Videl som i veľa veľmi dobrých vecí, výborne chytal Belányi. Celkovo si myslím, že to bol z pohľadu brankára zatiaľ najlepší výkon v tejto sezóne.

Veľmi dobre zahrala štvrtá formácia, ktorá dostala veľa priestoru a ukázala množstvo energie. Takisto hrala dobre aj formácia legionárov. Strieľame veľa gólov, ukazujeme, že sme najmä smerom dopredu dobrý tím."

Aleš Totter, tréner Popradu: "Horíme na koncovke. Mali sme výborný vstup do zápasu, podporili sme ho rýchlym gólom, ale nepridali sme druhý. Nemôžeme hrať celý čas na stav 1:0.

Potom prišla nepozornosť, nedôslednosť a domáci otočili za krátky čas na 2:1. My sme razom začali manko naháňať. Musíme lepšie zvládať momenty, v ktorých sa duel rozhoduje.

Dnes to bolo o tom, či dáme druhý gól alebo nie. Nedali sme ho, i keď sme hru kontrolovali. Škoda, že sa to v priebehu malej chvíle zmenilo. V závere sme si pomohli jedným gólom bez brankára, ale nezjednodušili sme hru, preto sme už nevyrovnali."

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Poprad bojoval pod Urpínom až do konca, premárnil však mnoho šancí