Bystričanom vychytal výhru český brankár. Boli sme lepším tímom, zhodnotil

Brankár Dominik Hrachovina (Banská Bystrica).
Brankár Dominik Hrachovina (Banská Bystrica). (Autor: TASR)
TASR|28. okt 2024 o 10:48

V tabuľke sa Bystričania posunuli na tretie miesto.

BANSKÁ BYSTRICA. Hokejisti Banskej Bystrice po piatkovej výhre nad Slovanom Bratislava vyhrali aj ďalší domáci zápas v Tipos extralige, tentoraz nedeľný s Michalovcami po výsledku 2:1.

V tabuľke sa tak posunuli na tretie miesto. Základ úspechu položili na dobrej defenzíve a spoľahlivom brankárovi Dominikovi Hrachovinovi. Ten čelil 32 strelám a inkasoval iba raz počas presilovky súpera.

"Myslím, že sme celý zápas hrali dobre, celých šesťdesiat minút. Oproti zápasom predtým to bol dobrý výkon vo všetkých tretinách, hrali sme dobre defenzívne a súpera sme k ničomu veľmi nepúšťali.

Myslím, že sme boli lepším tímom," povedal po stretnutí 30-ročný Hrachovina, ktorý najmä v druhej a potom v závere tretej tretiny podržal svoj tím viacerými dobrými zákrokmi, k čomu dodal:

"V prvej tretine sme hrali naozaj dobre, potom sa to trochu vyrovnalo a mali sme oslabenia, nejako sa to nakopilo a priklonilo sa to na ich stranu, ale chalani to vybojovali, zblokovali veľa striel a vyhrali sme také dôležité situácie, kedy sme zápas otočili na našu stranu. To bolo v tomto zápase asi zlomové."

Strojcom banskobystrickej výhry nad Michalovcami bola aj obranca Christián Michalčin. Ten prišiel pod Urpín práve po dvoch sezónach na Zemplíne.

Nastúpil tak proti svojmu bývalému zamestnávateľovi a bol pri oboch dosiahnutých góloch mužstva. Prvý sám strelil a na druhý asistoval. Po zápase tak neskrýval pozitívne dojmy:

VIDEO: Zostrih zápasu Banská Bystrica - Michalovce

"Cenné víťazstvo, sme zaň veľmi radi a ja obzvlášť, keďže je to moje bývalé mužstvo, takže super. Dva moje kanadské body proti ´svojim´ potešia, boli tam nejaké doťahovania a som veľmi rád, že mi to tam padlo.

Proti Košiciam a Michalovciam je to pre mňa špecifické, keďže som tam hrával. Čiže som mal špeciálnu motiváciu."

Michalčin prezradil aj recept, ktorý platil na súpera z východu republiky: "Bol to veľmi ťažký zápas, Michalovce majú dobré mužstvo, dobrých importov a dobré presilové hry.

My sme hrali to, čo sme potrebovali, čiže jednoducho. Keď bolo treba vyhodiť puk, tak sme ho vyhodili, platili také jednoduché veci."

Tabuľka: Tipos extraliga

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Bystričanom vychytal výhru český brankár. Boli sme lepším tímom, zhodnotil