Prestrelka pod Urpínom priniesla 11 gólov, tréneri videli chyby

Tomáš Bokroš a Bode Wilde počas zápasu 1. kola Tipos extraligy HC 05 Banská Bystrica – HK Dukla Trenčín.
Tomáš Bokroš a Bode Wilde počas zápasu 1. kola Tipos extraligy HC 05 Banská Bystrica – HK Dukla Trenčín. (Autor: TASR)
TASR|15. sep 2023 o 22:17

Z tesnej výhry sa napokon tešili hostia.

BANSKÁ BYSTRICA.. Zápas prvého kola hokejovej Tipos extraligy medzi Banskou Bystricou a Trenčínom priniesol až 11 gólov.

Z výhry sa napokon radovali hostia spod hradu Matúša Čáka, pretože zvládli závery všetkých troch tretín. Rozhodujúci gól na 5:6 strelil 55 sekúnd pred koncom obranca Pietroniro.

Trenčianska Dukla pritom v druhej tretine viedla o dva góly, avšak v 52. minúte sa dostali do vedenia 5:4 Bystričania, napokon nebrali ani bod.

„Hrali sme celkom dobre, strieľali sme na bránku, ale z 28 striel súpera sme inkasovali 6 gólov a z toho tri v presilovke. A to je dosť Videl som veľa dobrých veci, no potrebovali sme viac zákrokov. V prvej tretine sme spravili chybu vzadu, dali sme si tam zlé prihrávky. Prehrali sme buly v druhej a znovu zbytočne inkasovaný gól.

Dougs Shedden.
Dougs Shedden. (Autor: TASR)

Štvrtá formácia bola dobrá, mala šance, ale niektorí hráči ich trestuhodne zahodili. Bírešova lajna hrala skvele, bola fantastická. Momentum sme napokon nenaklonili na našu stranu, sme sklamaní z prehry, ale potrebovali sme viac zákrokov brankára.

Uvidíme, kto bude chytať nabudúce, ale nemôžeme mať legionára v bránke ako náhradníka, to je hlúposť,“ hodnotil prehru banskobystrický kouč Doug Shedden.

VIDEO: Douglas Shedden hodnotí zápas s Trenčínom

Vyrovnaný zápas priniesol tri body trenčianskym hokejistom. Otáčali stav z 1:0 na 1:3 a napokon z 5:4 na konečných 5:6. Prvú výhru v sezóne rozhodne nepreceňujú, čo potvrdil po zápase aj tréner Dukly Róbert Döme:

„Išlo o klasické prvé kolo, všetci boli trochu nervózni, skákalo to každému, ale myslím si, že v druhej tretine sme to mali v rukách, len sme trošku poľavili. Vyšli nám presilovky a hráči, ktorí mali dať gól, tak ho dali.

VIDEO: Róbert Döme hodnotí zápas s Banskou Bystricou

Zápas bol vyrovnaný, viac by mu svedčala remíza. My sme mali trochu viac šťastia. Potešili ma niektoré individuálne kvality hráčov, cudzinci sa ukázali v dobrom svetle. Bolo tam aj pár individuálnych chýb, inkasovali sme priveľa zbytočných gólov a domácich sme dostali späť do zápasu, i keď v určitých fázach to bolo zo strany súpera zaslúžené, bol lepší.

Mali sme viac šťastia, aj taký je hokej. Pri všetkej skromnosti nastupujeme s touto výhrou do autobusu, máme pred sebou ešte veľa práce.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Prestrelka pod Urpínom priniesla 11 gólov, tréneri videli chyby