Coyotes majú ďalšie problémy s arénou. Žalujú mesto Phoenix

Barrett Hayton.
Barrett Hayton. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|6. apr 2023 o 09:00

Oficiálnym zdôvodnením komplikácií je hlučné letisko.

TEMPE. Komplikácie akoby nemali konca-kraja. Arizona Coyotes nielenže musia bojovať o možnosť výstavby plánovanej novej arény prostredníctvom referenda, mesto Phoenix im prichystalo ďalší škrt cez rozpočet.

Vedenie totiž zakázalo rozširovanie rezidenčných zón v časti Tempe, kde má nová moderná hokejová hala stáť. Súčasťou komplexu, ktorý Coyotes chceli stavať, boli aj rezidenčné budovy.

Mesto toto rozhodnutie zdôvodnilo trasami dopravných lietadiel nad touto oblasťou. Spôsobujú priveľký hluk.

Podľa klubu je za tým len zámer udržať si monopol na športoviská v meste. Z toho dôvodu spolu s firmou Bluebird Development zodpovednou za realizáciu projektu žalujú mesto o 2,3 mld. amerických dolárov. Phoenix vraj porušuje zmluvu.

Pôvodný projekt, podľa ktorého sa malo po odobrení občanmi mesta začať stavať, počítal aj s výstavbou rezidenčných zón a bol pôvodne schválený. Podľa žaloby mesto Phoenix a letisko Sky Harbor týmto spôsobom "šikanujú" obyvateľov Tempe.

Arizona Coyotes aktuálne hrávajú v malej univerzitnej aréne s kapacitou 5000 miest. Po vynútenom vysťahovaní z Gila River Areny v Glendale chcú v roku 2026 začať hrať v novej hale, ktorej výstavbu však odďaľuje niekoľko problémov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Coyotes majú ďalšie problémy s arénou. Žalujú mesto Phoenix