Šanca pre Haláka? Tampa Bay bude bez brankárskej jednotky dva mesiace

Andrej Vasilevskij.
Andrej Vasilevskij. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|29. sep 2023 o 07:12

O Haláka mali "blesky" záujem už v minulosti.

TAMPA BAY. Hokejový brankár Andrej Vasilevskij podstúpil operáciu chrbta. V rámci rekonvalescencie vynechá najbližších 8-10 týždňov.

Rus je jednotkou v bránke Tampy Bay Lightning. Manažment organizácie teda bude musieť nájsť krízové riešenie nepríjemnej situácie.

Najskúsenejším momentálne zdravým brankárom tímu je Jonas Johansson. Švéd však nikdy nemal povesť spoľahlivého brankára, preto v NHL doposiaľ odchytal len 35 stretnutí.

V zálohe majú "blesky" 29-ročného Matta Tomkinsa, ktorý nikdy nechytal v NHL, a 22-ročného Huga Alnefelta, ktorý bol v bráne na jediný zápas, aj to nie celý.

Pochopiteľne sa teda začalo špekulovať, koho vedenie privedie. Zaznelo aj meno Jaroslava Haláka ako jedného z popredných kandidátov.

"Pravdepodobne mu ako voľnému hráčovi postačí aj ligové minimum, hlavne v tom prípade, že podpíše zmluvu s favoritom na Stanley Cup," myslí si Josh Wegman z webu The Score. O slovenského veterána mala floridská organizácia záujem aj v nedávnej minulosti.

Medzi ďalších kandidátov zaradil Briana Elliotta, Sama Montembeaulta, Caydena Primeaua, Martina Jonesa, Alexa Lyona, Alexa Stalocka či Anthonyho Stolarza.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Šanca pre Haláka? Tampa Bay bude bez brankárskej jednotky dva mesiace