Zápasí s osobnými problémami. Mladý Francúz opustil klub NHL

Alexandre Texier.
Alexandre Texier. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|25. aug 2022 o 09:27

Budeme ho naďalej podporovať akýmkoľvek spôsobom, povedal generálny manažér.

COLUMBUS. Francúzsky hokejový útočník Alexandre Texier nebude v sezóne 2022/23 nastupovať v drese Columbusu Blue Jackets.

Rozhodnutie urobil na základe rady asistenčného programu hráčskej asociácie NHL.

"Počas minulého roka som zápasil s rôznymi osobnými problémami a výzvami a cítim, že potrebujem byť bližšie k mojej rodine," hovoril Texier.

"K mestu Columbus, k organizácii Blue Jackets a k fanúšikom mám lásku a rešpekt a každý sa tu ku mne vždy správal skvelo."

Texier sa poďakoval za podporu a empatiu. Rozhodnutie hodnotí ako náročné, ale najlepšie možné.

Dvadsaťdvaročný útočník má zmluvu platnú aj na nadchádzajúci ročník, ale pôjde na hosťovanie do švajčiarskeho klubu ZSC Lions, kde bude bližšie k domovu.

Plat z NHL poberať nebude a jeho kontrakt Columbusu nebude zaberať priestor pod platovým stropom.

Rozhodnutie rešpektuje aj generálny manažér klubu Jarmo Kekäläinen: "Alexandre a ja sme mali dlhé rozhovory, v ktorých mi naznačil, že nie je pripravený pokračovať vo svojej kariére v NHL."

"Aj keď sme sklamaní z toho, že 'Tex' sa k nám nepridá, jeho mentálne zdravie a osobná pohoda ostávajú najvyššou prioritou a budeme ho naďalej podporovať akýmkoľvek spôsobom, akým budeme schopní."

Francúz klub opustil aj počas minulej sezóny po tom, ako si zlomil prst 26. januára. Do hernej akcie v profilige sa potom už nevrátil.

Šikovný útočník v NHL dohromady odohral 123 zápasov so ziskom 49 bodov (22+27). V minulom ročníku zaknihoval 20 bodov v 36 zápasoch a vytvoril si osobné maximum.

Texiera si Blue Jackets vybrali z 45. miesta v druhom kole draftu 2017.

Rodák z Grenoble je aj pravidelný reprezentant Francúzska, zúčastnil sa na MS v rokoch 2018, 2019 a 2022.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Zápasí s osobnými problémami. Mladý Francúz opustil klub NHL