Je to frustrujúce, hovorí Ružička o svojej situácii. Tréner mu poslal odkaz

Adam Ružička v drese Calgary Flames.
Adam Ružička v drese Calgary Flames. (Autor: REUTERS)
Oh my Hockey|13. mar 2023 o 08:02

Ružička je druhým najproduktívnejším Slovákom v sezóne.

CALGARY. Adam Ružička čaká na ďalší štart v NHL od 20. januára. Z jedného z najčastejšie bodujúcich hráčov tímu sa zmenil na dlhodobo zdravého náhradníka.

Keď si ho po jednom z tréningov zastavili novinári, chcel zostať nad vecou. Odpovedal profesionálne, hoci priznal, že so situáciou nie je spokojný.

"Je to trochu frustrujúce," povedal. "Chcem ísť deň po dni a makať na sebe. Chcem zostať pozitívne naladený a užívať si hokej."

Flames momentálne v boji o play off ťahajú za kratší koniec. Po 67 odohraných zápasoch sú päť bodov za Coloradom okupujúcim pozíciu druhej divokej karty, no majú až o tri duely viac.

Fanúšikovia sa domnievajú, že práve Slovákova prítomnosť by mohla mužstvo oživiť. Tréner preňho v súčasnej zostave nenachádza miesto.

"Je to tak, ako to je. Budem čakať na príležitosť a skúsim ju využiť," dodáva bratislavský rodák. "Trápi ma, že nemôžem pomôcť tímu. Snažím sa preto dostať do zostavy, aby sa to zmenilo."

V 41 zápasoch sezóny pozbieral 20 (6+14) bodov a zdvojnásobil svoje osobné maximum. Pri hodnotení sezóny je zdržanlivý.

"Mohlo to byť lepšie, mohlo to byť horšie. Pozerám sa vždy len na jeden konkrétny deň. Som nastavený na prítomnosť," opakuje.

"Čím lepšie budem trénovať, tým viac sebavedomia si vybojujem a tým lepšia bude aj moja reputácia."

S posledným výrokom súhlasí aj hlavný tréner Darryl Sutter. Na otázku, čo mu pomôže vrátiť sa späť do zostavy, odvetil: "Maximalizovať každý deň svoje zručnosti."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Je to frustrujúce, hovorí Ružička o svojej situácii. Tréner mu poslal odkaz