Hašek podpísal s Pardubicami ročnú zmluvu

Dominik Hašek v drese Detroitu Red Wings.
Dominik Hašek v drese Detroitu Red Wings. (Autor: ČTK)
TASR|21. apr 2009 o 12:13

Hokejový brankár Dominik Hašek v utorok v pražskom hoteli Intercontinental podpísal profesionálnu hráčsku zmluvu s klubom HC Pardubice.

Praha. Hokejový brankár Dominik Hašek v utorok v pražskom hoteli Intercontinental podpísal profesionálnu hráčsku zmluvu s klubom HC Moeller Pardubice a v sezóne 2009/10 bude štartovať v najvyššej českej hokejovej súťaži.

"Počas víkendu a v pondelok sme dopracovali detaily našej vzájomnej spolupráce a výsledkom je pôsobenie Dominika Haška v našom extraligovom tíme v Pardubiciach," uviedol na oficiálnej klubovej internetovej stránke generálny manažér HC Zbyněk Kusý. Ako ďalej uviedol, ide o štandardnú zmluvu na jeden rok s opciou na ďalšiu sezónu.

Lašák chce na rok odísť

Kusý sa zároveň vyjadril aj o slovenskom brankárovi Jánovi Lašákovi, ktorý bol v Pardubiciach jednotkou. "Ján má v zmluve, že môže na jeden rok odísť a chce to využiť. Naďalej však chce s klubom spolupracovať."

"Nikdy som o žiadnom inom mužstve neuvažoval. Som rád, že za mnou vedenie klubu prišlo a predložilo ponuku, ktorá v zásade odpovedala mojim predstavám. Už dnes sa teším, že v novej sezóne budem hrať za HC Moeller Pardubice," povedal k svojmu návratu Dominik Hašek.

Prečítajte si, čo píšu o Haškovom návrate na idnes.cz

Súčasťou podpisu zmluvy bola tlačová konferencia, prenášaná naživo na portáli onjalny.cz. Na nej Dominik Hašek, olympijský víťaz z Nagana 1998 a 6-násobný držiteľ Vezina Trophy pre najlepšieho brankára NHL, vyjadril svoju radosť z toho, že sa vracia do Pardubíc. Veď tam ako 16-ročný v roku 1981 debutoval a naposledy tam krátko chytal počas výlukovej sezóny v NHL v roku 1994.

Hašek chcel pokračovať len v Pardubiciach

"Ponuky by aj boli, ale ja som mal od začiatku jasno. Inde ako v Pardubiciach som chytať nechcel," zdôraznil 44-ročný Hašek, ktorý v roku 1987 a 1989 s Pardubicami získal majstrovské tituly. O jeho príchode do mužstva sa najskôr vraj len vtipkovalo, ale neskô už prišla vážna ponuka, nad ktorou začal rozmýšľať. Verí, že to zvládne, aj keď návrat do vrcholového hokeja nebude pre neho jednoduchý, pričom nemyslí na svoj vek. "Budem sa pripravovať tak, aby som bol pre mužstvo čo najviac užitočný. S Pardubicami mám veľké ciele. Vždy chcem vyhrávať a teším sa. Koľko núl vychytám, alebo či pôjdem na ZOH, teraz neriešim," zdôraznil, aj keď priznal, že olympiáda je pre neho motiváciou. "Keď budem mať formu, tak budem nad tým uvažovať."

Radosť z návratu Dominika Haška do mužstva vyjadril aj tréner Václav Sýkora. "Som presvedčený, že pre Pardubice je jeho návrat mimoriadnou udalosťou. Jeho prínos pre mužstvo bude obrovský nielen na ľade, ale aj v kabíne. Pre náš tím je to veľká udalosť, obrovská motivácia."

Desať najlepších momentov Dominika Haška v NHL

Nachádzate sa tu:
Domov