Handzuš rozhodol o výhre Kings, skóroval aj Kopecký

Tomáš Kopecký v zápase s Washingtonom.
Tomáš Kopecký v zápase s Washingtonom. (Autor: TASR/AP)
SITA|13. mar 2011 o 20:19

Hokejistom Chicaga nepomohli k výhre nad Washingtonom ani dva body slovenských hráčov.

WASHINGTON. Slovenský útočník Michal Handzuš rozhodol o nedeľňajšom víťazstve svojho tímu Los Angeles Kings v zámorskej hokejovej NHL na ľade Dallasu (3:2). "Králi" viedli už 2:0, ale Stars dokázali 43 sekúnd pred treťou sirénou vyrovnať.

O ďalších 22 sekúnd neskôr však skóroval Banskobystričan Handzuš, pre ktorého to bol jubilejný desiaty presný zásah v tejto sezóne. Slovenského centra vyhlásili za prvú hviezdu zápasu.

V nedeľu opäť úradoval obranca Buffala Andrej Sekera, ktorý dvakrát asistoval pri víťazstve "šablí" nad Ottawou 6:4. Slovenský bek prežíva mimoriadne plodné obdobie, má na konte už 25 kanadských bodov za 3 góly a 22 asistencií.

Do streleckej listiny sa v nedeľu zapísal aj útočník Chicaga Tomáš Kopecký, ktorý zaznamenal svoj trinásty gól v tejto sezóne. Ani to však "jastrabom" nepomohlo k plnému bodovému zisku. Capitals totiž zvíťazili 4:3 po predĺžení, keď rozhodujúci presný zásah zaznamenal v 64. min Mike Knuble. Jednou asistenciou sa v nedeľu prezentoval aj Marián Hossa, pre ktorého to bol už 45. kanadský bod v súťažnom ročníku 2010/2011.

O jednu úspešnú prihrávku si osobnú štatistiku vylepšil tiež obranca Anaheimu Ľubomír Višňovský. Bol to už jeho 56. bod v sezóne (14 + 42), no jeho mužstvo podľahlo na vlastnom ľade Phoenixu 2:5.

Handzuš rozhodol v Dallase

"Králi" z Los Angeles sa nedeľňajšou výhrou v Dallase prepracovali už na štvrté miesto v Západnej konferencii. Tridsaťštyriročný skúsený center Handzuš preukázal svoj prehľad v hre, keď v skrumáži pred brankárom Karim Lehtonenom dokázal medzi dvoma domácimi hokejistami dostať puk do siete.

"Nakorčuľoval som si pred bránku, pozoroval puk a držal svoju hokejku na ľade," opisoval Handzuš rozhodujúci moment stretnutia a dodal: "Sú to dva body a my teraz potrebujeme každý jeden. Navyše sme dokázali eliminovať akýkoľvek bodový zisk súpera."

Pred play-off si mužstvá nič nedarujú a hrá sa o každý jeden centimeter ľadu. "Vyrovnali sme, oni však išli ďalej. Každý jeden duel je v súčasnosti tesný, čo je v tejto fáze sezóny v NHL úplne normálne. Je to boj o vyraďovaciu časť. Bijeme sa o body a každý tím je odhodlaný vydať zo seba maximum," skonštatoval obranca "hviezd" Stephane Robidas.

Chicagu slovenské body nepomohli

Washington potvrdil vynikajúcu formu aj v súboji s úradujúcim držiteľom Stanleyho pohára z Chicaga. Mužstvo z hlavného mesta USA dokázalo ôsmykrát v rade triumfovať a pomaly si kliesni cestu na vrchol NHL.

Tréner minuloročných víťazov základnej časti však nepovažuje možnosť získať opäť Prezidentskú trofej za svoj najväčší cieľ. "Nechcem na to myslieť," skonštatoval Bruce Boudreau a pokračoval: "Pre mňa je to pekný úspech a minulý rok som sa tešil z jeho zisku. V podstate ma ale nezaujíma, či skončíme prví alebo ôsmi - viem, že aj posledný postupujúci môže napokon zdolať prvého."

Buffalo spomínalo na Ricka Martina

Iba pár hodín po automobilovom nešťastí, počas ktorého zomrela bývalá hviezda Buffalo Sabres Rick Martin, zdolali "šable" Ottawu. Diváci v HSBC Arene si kanadského útočníka pripomenuli predzápasovou minútou ticha, domáci hokejisti mali jeho meno a číslo dresu prilepené na prilbách. Niekdajšiu veľkú postavu mužstiev Buffalo a Los Angeles pripomenul najmä presný zásah Nathana Gerba z 35. min stretnutia - 23-ročný Američan zakončil rýchly protiútok utešeným príklepom z ľavého kruhu.

"Bol to spomienkový gól. Takéto zásahy nevidíte často. Hneď, ako to tam padlo, som si spomenul na Richarda Martina," uviedol kouč Sabres Lindy Ruff.

Martin zomrel počas autonehody na predmestí Buffala, údajne dostal počas šoférovania srdcový infarkt. Po konci duelu sa celé domáce mužstvo zhromaždilo v stredovom kruhu a hráči pozdvihli hokejky smerom k Martinovej vyvesenej "sedmičke" pod stropom štadióna.

"Nanešťastie, jeho život sa skončil," uviedol Rip Simonick, ktorý je v štruktúrach Buffala od založenia tohto klubu, a pokračoval: "Musíme sa však posunúť ďalej. Som si istý, že by bol hrdý a tešil sa z nášho víťazstva."

Emery späť v bráne

Prvýkrát po vyše roku sa na súťažný ľad dostal gólman Ray Emery. Dvadsaťosemročný Kanaďan striedal v úvode tretej tretiny zápasu Anaheim - Phoenix domáceho brankára Dana Ellisa, jeho 10 úspešných zákrokov už ale "káčerom" k zisku bodov nepomohlo.

Emery naposledy chytal ešte 1. februára 2010 ako hráč Philadelphie. O mesiac neskôr musel podstúpiť operáciu, ktorá ho vyradila na dlhšie obdobie. Minulý mesiac s ním po zranení Jonasa Hillera podpísali Kalifornčania zmluvu. Emery však až doteraz vždy iba na lavičke kryl chrbát Ellisovi.

"Čakal som na šancu dostať sa do bránky. Nechcel som však, aby sa tak stalo za takýchto okolností. Snažil som sa dať chlapcom príležitosť dostať sa znovu do stretnutia," uviedol rodák z Hamiltonu Emery.

Súhrn výsledkov nedeľňajších stretnutí zámorskej hokejovej NHL:

Washington - Chicago 4:3 po predĺžení (2:1, 0:1, 1:1 - 1:0)

Góly: 7. Gordon, 20. Arnott (Siomin, Wideman), 47. Laich (Hendricks, Fehr), 64. Knuble (Johansson, Wideman) - 5. Leddy (MARIÁN HOSSA, Frolík), 24. KOPECKÝ, 60. Toews (Keith, Sharp). Vylúčení: 4:2 na 2 min, navyše: Chimera - Seabrook obaja na 5 min za bitku, presilovky: 1:1, oslabenia: 1:0. Strely na bránku: 42:30, brankári: Holtby - Crawford. Diváci: 18 398.

Dallas - Los Angeles 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)

Góly: 39. B. Richards (L. Eriksson), 60. Langenbrunner (Goligoski, Benn) - 4. Doughty (Stoll, Ponikarovskij), 35. Penner (Kopitar, Justin Williams), 60. HANDZUŠ (Ponikarovskij, Simmonds). Vylúčení: 4:4, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 23:30, brankári: Lehtonen - Quick. Diváci: 15 627.

Pittsburgh - Edmonton 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)

Góly: 20. Kunitz (Tyler Kennedy, J. Staal), 27. Talbot (Dupuis, Lovejoy), 39. J. Staal (Tyler Kennedy, Cooke), 48. Z. Michálek (C. Adams, Talbot), 57. Kunitz (J. Neal, Tyler Kennedy) - 42. Ryan Jones (Cogliano, A. Giroux). Vylúčení: 4:6, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 33:29, brankári: Fleury - Dubnyk. Diváci: 18 197.

Buffalo - Ottawa 6:4 (2:2, 3:1, 1:1)

Góly: 6. Ennis (Connolly, SEKERA), 13. Vanek (Gaustad, M. Weber), 22. Ennis (Connolly, M. Weber), 23. Gaustad (Mancari, Vanek), 35. Gerbe (M. Weber, Pominville), 49. Boyes (Pominville, SEKERA) - 9. Spezza (Karlsson, Gončar), 19. Greening (Winchester, Spezza), 30. Spezza, 60. Karlsson (Spezza). Vylúčení: 5:3, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 33:38, brankári: Enroth - Anderson (23. McElhinney). Diváci: 18 690.

Anaheim - Phoenix 2:5 (1:2, 1:2, 0:1)

Góly: 4. Perry (Ryan, Getzlaf), 36. Perry (Fowler, VIŠŇOVSKÝ) - 6. Pyatt, 18. Korpikoski (Doan), 37. Korpikoski (Doan, Yandle), 40. Schlemko (Ray Whitney, Vrbata), 60. Doan (Aucoin). Vylúčení: 3:6, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 38:31, brankári: Ellis (41. Emery) - Bryzgalov. Diváci: 14 326.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Handzuš rozhodol o výhre Kings, skóroval aj Kopecký