Hamburger SV s ďalším debaklom, Hannoveru podľahol 0:3

SITA|1. nov 2008 o 17:34

HANNOVER 1. novembra (SITA) - Nemecký futbalový veľkoklub Hamburger SV, ktorý je súperom MŠK Žilina v F-skupine Pohára UEFA 2008/09, podáva v poslednom období v domácej I. bundeslige kolísavé výkony. ...

HANNOVER 1. novembra (SITA) - Nemecký futbalový veľkoklub Hamburger SV, ktorý je súperom MŠK Žilina v F-skupine Pohára UEFA 2008/09, podáva v poslednom období v domácej I. bundeslige kolísavé výkony. Zverenci trénera Martina Jola, ktorí pred ôsmimi dňami, vo štvrtok 23. októbra, zvíťazili na štadióne pod Dubňom nad slovenským vicemajstrom 2:1 po góloch chorvátskych reprezentantov Petriča a Oliča, prehrali v sobotňajšom dueli 11. kola na pôde Hannoveru 96 hladko 0:3, čo je pravdepodobne dôsledok nesmierne nabitého programu. Rovnaký výsledok v ich neprospech sa zrodil aj pred týždňom v dueli 9. kola na trávniku prekvapujúceho lídra tabuľky Hoffenheimu, no v stredajšom súboji 10. kola zvíťazil Hamburg pred vlastnými fanúšikmi v šlágri programu nad VfB Stuttgart 2:0.

V AWD-Arene v Hannoveri pred takmer 50-tisíc divákmi otvoril skóre už v 5. min Bastian Schulz, keď po prihrávke od Schlaudraffa z približne 20 metrov nachytal hosťujúceho brankára Rosta nepripraveného. O ďalších 13 minút sa Schlaudraff zmenil z pozície asistenta na strelca a z 10 metrov nedal Rostovi žiadnu šancu. Hamburčania mali v celom zápase viac z hry (držanie lopty 60% - 40% a pomer striel 20 - 9 v ich prospech), no na domáceho gólmana Fromlowitza nedokázali nájsť recept. Naopak, v 79. min po kombinácii Schlaudraffa s Husztim doklepol loptu do bránky HSV Štajner a upravil na konečných 3:0 pre domácich.

Po nekompletnom 11. kole (v nedeľu sú na programe zostávajúce dva duely) patrí Hamburgu v tabuľke I. nemeckej bundesligy 5. priečka so ziskom 20 bodov a stratou piatich na vedúci Hoffenheim.


Výsledok sobotňajšieho ligového vystúpenia súpera MŠK Žilina v F-skupine Pohára UEFA 2008/09:

Nemecko - I. bundesliga - 11. kolo:

Hannover 96 - Hamburger SV 3:0 (2:0)

Góly: 5. Schulz, 18. Schlaudraff, 79. Štajner, 49 000 divákov (vypredané)

Zostava Hamburgu: F. Rost - Demel, B. Reinhardt, Mathijsen, Aogo (75. Thiago Neves) - D. Jarolím, Alex Silva - Trochowski, Olič - Petrič, Guerrero (26. Pitroipa).


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Hamburger SV s ďalším debaklom, Hannoveru podľahol 0:3