Bláznivý zápas Petra Budaja: Najprv ho tréner vystriedal, potom sa vrátil

Peter Budaj nemal v zápase proti Buffalu oslňujúce štatistiky.
Peter Budaj nemal v zápase proti Buffalu oslňujúce štatistiky. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|14. dec 2016 o 06:00

Zo siedmich slovenských hráčov v poli, ktorí v noci zasiahli do bojov v NHL, sa bodovo nepresadil ani jeden.

BRATISLAVA. Keď 6. decembra zažiaril a vychytal víťazstvo v metstskom derby proti New Yorku Rangers, vyhlásili ho za prvú hviezdu zápasu. Lenže hneď v ďalšom súboji ho tréner posadil na lavičku a šancu dostal jeho konkurent.

Desiateho decembra sa vrátil naspäť do brány, ale už to nebol jeho deň. Dostal šesť gólov a v priebehu tretej tretiny ho dokonca vymenil jeho náhradník.

10 gólov

dokopy dostal Jaroslav Halák v posledných dvoch zápasoch.

V noci z utorka na stredu nastúpil Jaroslav Halák opäť. A opäť sa netešil z víťazstva.

New York Islanders nestačil na domácom ľade na Washington. Prehral 2:4. Halák kryl tridsaťštyri z tridsiatich ôsmich striel súpera a dosiahol 89,5-percentnú úspešnosť zákrokov.

Je to frustrujúce

Pre Islanders to bol druhý neúspech v riadnom hracom čase za sebou. Predtým ťahali šnúru šiestich duelov, v ktorých získali aspoň bod (5-0-1).

"Toto je druhý zápas v sérii, v ktorom sme išli do záverečnej dvadsaťminútovky za stavu 2:2 a nezískali sme ani bod," vravel pre oficiálnu stránku súťaže center Islanders Casey Cizikas, ktorý už v prvej minúte prvej tretiny utrpel úraz po tom, ako si nešťastne porezal zápästie o korčuľu spoluhráča Andersa Leeho.

"Je to frustrujúce. Musíme nájsť cestu, ako znovu vyhrávať takéto stretnutia."

Halák celkovo v doterajšom priebehu sezóny zasiahol do devätnástich súbojov, vychytal v nich päť víťazstiev. Má priemer 3,13 inkasovaných gólov na jedno stretnutie a priemerne zasiahne proti 90,7 percentám striel.

Najbližšie na Islanders čaká silné Chicago. "Všetci dobre vieme, že má skvelý tým. Nebude to pre nás ľahké. Musíme opäť nájsť cestu, ako víťaziť," hodnotil Halák.

Vyhrali len Hossa s Pánikom

V nočných zápasoch NHL sa predstavilo sedem slovenských hráčov v poli. Do štatistík sa bodovo nezapísal ani jeden z nich. A navyše - takmer všetci prehrali.

Dôvod na radosť malo len duo z Chicaga Marián Hossa a Richard Pánik. Blackhawks po boji triumfovali na ľade New Yorku Rangers 2:1.

Portál NHL si všimol dobrú prácu tridsaťsedemročného Hossu v obrane v závere zápasu - a dokonca to vyhodnotil ako vrchol stretnutia.

Osemdesiat sekúnd pred koncom tretej tretiny v čase, keď bol brankár Darling po tvrdom náraze od J. T. Millera na ľade a bez hokejky, Slovák zblokoval strelu obrancu domácich Dana Girardiho a udržal tesné víťazstvo pre svoj tím.

Ryan Hartman (vľavo) z Chicaga sa pokúša presadiť pred brankárom Anttim Raantom z New Yorku Rangers.
Ryan Hartman (vľavo) z Chicaga sa pokúša presadiť pred brankárom Anttim Raantom z New Yorku Rangers. (Autor: TASR/AP)

Los Angeles s Mariánom Gáboríkom v zostave neuspelo na ľade Buffala. Sabres na domácom štadióne neprehrali s týmto súperom už v ôsmich zápasoch za sebou. Naposledy sa Kings v Buffale radovali ešte 21. februára 2003.

"Sme ako tím veľmi krehkí. Stačí jeden zlý odraz puku, nereagujeme na súperove posuny v zostave, len pobehujeme okolo a nepokrývame hráčov. Takto hráme celú sezónu. Nastal čas pozrieť sa do zrkadla, lebo nasledujúcich šesť zápasov bude náročných," skonštatoval dvojgólový strelec Jeff Carter na webe Kings.

Náročný zápas odchytal v drese hostí Peter Budaj. V 34. minúte ho vymenil Jeff Zatkoff, ale do záverečnej časti hry nastúpil opäť Slovák. Napokon mal osemnásť zákrokov pri dvadsiatich dvoch strelách a úspešnosť 81,8 percenta.

Bláznivý zápas v Caroline

Šialený zápas videli diváci v Caroline. Hurricanes prehrávali po dvoch tretinách s Vancouverom 2:5. V poslednej dvadsaťminútovke však strelili šesť gólov. Štyri z nich pritom zaznamenali v rozpätí štyroch minút a štyridsiatich sekúnd.

Napokon v bláznivej prestrelke vyhrali 8:6. A potvrdili, že pred vlastnými fanúšikmi sa im darí. Dosiahli siedme domáce víťazstvo za sebou.

Jordan Staal z Caroliny (vpravo) strieľa jeden z gólov do siete Vancouveru Canucks.
Jordan Staal z Caroliny (vpravo) strieľa jeden z gólov do siete Vancouveru Canucks. (Autor: TASR/AP)

NHL - utorok:

Buffalo - Los Angeles 6:3 (0:1, 4:1, 2:1)

Góly: 30. Ryan O´Reilly (Ristolainen), 34. Eichel (Okposo, Moulson), 34. B. Gionta (Falk, J. Larsson), 36. Eichel (Okposo, Moulson), 56. E. Kane (Eichel, Okposo), 60. Reinhart (Ristolainen) - 3. Kopitar (Lewis, Muzzin), 28. Jeff Carter (Toffoli, Forbort), 45. Jeff Carter

/Peter Budaj (Los Angeles) odchytal dokopy 52:53 min, kryl osemnásť z dvadsiatich dvoch striel súpera, dosiahol 81,8-percentnú úspešnosť zákrokov/

/Marián Gáborík (Los Angeles) odohral 15:30 min, vyslal dve strely na bránu, do osobných štatistík si pripísal jeden plusový bod a jeden hit/

NY Islanders - Washington 2:4 (1:0, 1:2, 0:2)

Góly: 10. Brock Nelson (Clutterbuck, D. Seidenberg), 31. Kuľomin (Leddy, Cizikas) - 23. Connolly (Eller, Vrána), 28. Williams (Vrána, Kuznecov), 42. Niskanen (Orlov, M. Johansson), 59. Niskanen (Kuznecov, Carlson)

/Jaroslav Halák (Islanders) odchytal celý zápas, kryl tridsaťštyri z tridsiatich ôsmich striel súpera, dosiahol 89,5-percentnú úspešnosť zákrokov/

Toronto - San Jose 2:3 sn (1:0, 1:0, 0:2 - 0:0, 0:1)

Góly: 7. Hyman (Matthews, Nylander), 28. Matthews (Nylander, Gardiner) - 53. Braun (Tierney, W. Karlsson), 55. Pavelski (Burns, Marleau), roz. nájazd Couture

/Martin Marinčin (Toronto) v zostave chýbal/

NY Rangers - Chicago 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)

Góly: 29. Fast (Lindberg) - 26. T. van Riemsdyk (Panarin, Anisimov), 39. Anisimov (Campbell, Panarin)

/Marek Hrivík (Rangers) odohral 13:25 min, trikrát vystrelil na hosťujúceho gólmana, zaznamenal jeden plusový bod a tiež jeden hit/

/Marián Hossa (Chicago) odohral 20:06 min, dvakrát strelecky ohrozil brankára súpera, zaznamenal jeden plusový bod a jeden zblokovaný pokus/

/Richard Pánik (Chicago) odohral 13:12 min, jedenkrát vystrelil na brankára newyorského klubu, do štatistík si okrem toho pripísal iba tri hity/

Carolina - Vancouver 8:6 (2:1, 0:4, 6:1)

Góly: 6. Aho (Pesce, Stempniak), 10. Skinner (Hanifin, Derek Ryan), 42. Skinner (Derek Ryan, V. Rask), 45. Hainsey (Faulk, V. Rask), 45. V. Rask (Derek Ryan, Skinner), 46. Faulk (E. Lindholm, J. Staal), 53. J. Staal (E. Lindholm, Nordström), 60. Stempniak (Faulk) - 8. Bärtschi (Horvat, Burrows), 25. Burrows (Bärtschi, Triamkin), 26. Markus Granlund (Eriksson), 29. Hutton (Sutter), 35. Bärtschi (H. Sedin, D. Sedin), 55. Sutter (Gudbranson)

Detroit - Arizona 1:4 (1:2, 0:1, 0:1)

Góly: 17. Athanasiou (Nyquist, Vanek) - 3. DeAngelo (Rieder, Ekman-Larsson), 20. Crouse (Vrbata), 23. McGinn (Holland, Chychrun), 52. McGinn (Duclair, Holland)

/Tomáš Tatar (Detroit) odohral 17:12 min, jedenkrát strelecky ohrozil súperovho brankára, ale nepresadil sa, zaznamenal len jeden mínusový bod/

/Tomáš Jurčo (Detroit) odohral 9:28 min, nevystrelil na bránu a ani nezaznamenal žiadne body, do štatistík si zapísal len jednu zblokovanú strelu/

Nashville - St. Louis 6:3 (0:2, 2:1, 4:0)

Góly: 25. Neal (Johansen), 27. Forsberg (Arvidsson, Ekholm), 44. Johansen (C. Wilson), 50. Fisher (C. Wilson, Arvidsson), 51. Ribeiro (C. Smith, Fiala), 59. Fisher (Watson) - 11. Shattenkirk (Tarasenko), 17. Reaves (Brodziak, Edmundson), 22. Hunt (Tarasenko, Shattenkirk)

Minnesota - Florida 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)

Góly: 12. Parise (Pominville, Brodin), 25. Haula (Niederreiter, Coyle), 30. E. Staal (Pominville, Spurgeon), 47. M. Koivu (Zucker, Mikael Granlund), 49. Zucker (Dumba, Brodin) - 56. McIlrath (Marchessault, R. Smith)

V zápase Minnesoty s Floridou sa pobili Chris Stewart (vpravo) a Dylan McIlrath.
V zápase Minnesoty s Floridou sa pobili Chris Stewart (vpravo) a Dylan McIlrath. (Autor: TASR/AP)

Dallas - Anaheim 6:2 (0:0, 1:1, 5:1)

Góly: 34. Johns (Jamie Benn, Seguin), 46. Hamhuis (Jamie Benn, Spezza), 47. Cracknell (Oduya), 51. Eaves (Hudler), 53. Jamie Benn (Jordie Benn, Seguin), 54. Faksa (Jordie Benn) - 36. Getzlaf (Rakell), 42. Perry (Getzlaf)

Edmonton - Columbus 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)

Góly: 11. Pitlick (Letestu, Kassian) - 28. Gagner (Wennberg, Werenski), 48. Atkinson (Gagner, Wennberg), 49. Calvert (Anderson)

/Andrej Sekera (Edmonton) odohral 24:36 min, vyslal päť striel na bránu súpera, zaznamenal len dva hity a dva zblokované pokusy hostí/

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Bláznivý zápas Petra Budaja: Najprv ho tréner vystriedal, potom sa vrátil