Hádzanárky Iuventy povedie naďalej Beňadik. Klub urovnal vzťahy s mestom

Ján Beňadik bude v klube naďalej zastávať dve funkcie.
Ján Beňadik bude v klube naďalej zastávať dve funkcie. (Autor: TASR)
TASR|16. dec 2020 o 14:21

Čiernohorka Čorovičová v tíme skončila.

MICHALOVCE. Športový riaditeľ a zároveň hlavný tréner hádzanárok michalovskej Iuventy Ján Beňadik povedie družstvo do konca sezóny 2020/2021.

V pozícii asistenta mu bude pomáhať Boris Aspridis, v kádri však už nebudú mať Čiernohorku Naďu Čorovičovú. Informoval o tom portál novinyzemplina.sk.

Novinka z klubu je aj zmena jeho názvu na MŠK Iuventa Michalovce, o. z.

Dôvod je priama účasť mesta Michalovce na chode klubu, na ktorého čele už po 14 rokoch nebude stáť Gabriel Dorič, ale Patrik Sabov.

„Naše vzťahy s mestom sa urovnali a sme veľmi radi, že mesto bude náš spoločný partner. Všetci dúfame, že touto spoluprácou posunieme klub ešte ďalej. Pre oboch partnerov je výzva lepšie účinkovanie v pohárovej Európe. Samozrejme, hlavnými cieľmi zostávajú zisk slovenského ligového titulu a Slovenského pohára," povedal Sabov.

Po novembrovom odvolaní trénera Petra Dávida a jeho asistenta Jána Lajčáka sa k trénerskému kormidlu posunul Ján Beňadik a hoci pôvodne išlo o dočasný záskok, zotrvá do konca ročníka.

K riešeniu trénerskej otázky sa vedenie vráti po sezóne. Beňadikovi bude vypomáhať Čech s gréckym pôvodom Boris Aspridis, ktorý bude zároveň aj kondičný tréner.

Po odchode Čorovičovej zrejme nastanú aj ďalšie zmeny v kádri.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Hádzanárky Iuventy povedie naďalej Beňadik. Klub urovnal vzťahy s mestom