Zápas hádzanárov HK Košice s Modrou zrušil zväz preventívne

Hádzanári HK Košice sobotňajší zápas s Modrou neodohrajú.
Hádzanári HK Košice sobotňajší zápas s Modrou neodohrajú. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|9. okt 2020 o 17:07

Crows z obáv z nákazy zvažovali nevycestovať do Bratislavy.

KOŠICE. Cez víkend pokračuje Slovnaft handball extraliga 6. kolom, no je dosť možné, že sa v ňom odohrá iba jedno stretnutie.

Zápasy HK Košice – Modra, Považská Bystrica – Topoľčany a Prešov – Hlohovec pre Covid-19 a karanténne opatrenia odložili.

Hádzanári Košice Crows zvažovali, že nevycestujú na duel s ŠKP Bratislava, keďže v mládežníckom tíme súpera bol potvrdený výskyt koronavírusu.

Napokon sa v piatok večer, aj napriek riziku a obavám z nákazy rozhodli, že na stretnutie vycestujú.

Testovaní boli zatiaľ len dvaja juniori

V tíme HK Košice sa o zrušenom zápase proti Modre dozvedeli mailom od zväzu.

„Ani u nás, ani v tíme súpera nebol potvrdený koronavírus. Modra však hrala nedávno s Považskou Bystricou, kde bolo viacero nakazených hráčov a preto bol zápas z preventívnych opatrení zrušený a odohrá sa v náhradnom termíne. Do desiatich dní máme navrhnúť nový dátum,“ povedal prezident klubu Ondrej Melich.

V tíme sú zatiaľ všetci hráči zdraví. Testovanie na koronavírus zatiaľ absolvovali len dvaja hráči.

„Chlapci sú zdraví a normálne trénujú. Sme ale pripravení, že sa situácia môže kedykoľvek zvrtnúť. Testovanie absolvovali len dvaja hráči, ktorých čaká juniorské reprezentačné sústredenie. Ide o našich juniorov Adama Chudého a Ondreja Melicha.“

Crows nechcú riskovať

V tíme mestského rivala Košice Crows je rovnako zatiaľ situácia pokojná.

„V našom tíme sú všetci zdraví. Hrali sme síce proti Tatranu, kde bol potvrdený prípad Covid-19, o čom sme sa dozvedeli po šiestich dňoch. Počas desaťdňovej dobrovoľnej karantény nikto nemal u nás príznaky a tak sme pokračovali v tréningovom procese,“ uviedol prezident Košice Crows Maroš Šiška.

V tíme Crows zvažovali, či vycestujú na zápas 6. kola do hlavného mesta.

„Prevládajú u nás určité obavy, keďže dorastenci ŠKP Bratislava boli pozitívne testovaní na koronavírus. Je to veľký risk, keďže väčšina z nás má aj civilné zamestnanie. Ani jeden si nemôžeme dovoliť, že pôjdeme do karantény na 14 dní. Komunikujeme aj s ŠKP. Oni nám tvrdia, že hráči áčka neboli v kontakte s dorastencami. Aj napriek tomu, však určité riziko existuje. Hoci máme obavy, s chlapcami sme sa napokon dohodli, že na zápas vycestujeme,“ skonštatoval Šiška.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Zápas hádzanárov HK Košice s Modrou zrušil zväz preventívne