Na šampionát nešli pre covid. Teraz za to pyká aj predseda zväzu

Hádzanári Česka v prípravnom dueli proti Slovensku.
Hádzanári Česka v prípravnom dueli proti Slovensku. (Autor: TASR)
TASR|20. jan 2021 o 11:30

ČSH odvolal kompletný realizačný tím.

PRAHA. Český zväz hádzanej (ČSH) odvolal v nadväznosti na neúčasť na majstrovstvách sveta v Egypte celý realizačný tím mužskej reprezentácie.

Podľa tlačovej správy zväzu sa koronavírus v tíme rozšíril vinou pochybenia jeho členov. Informoval o tom portál iDnes.cz.

Vyhlásenie Českého zväzu hádzanej. 

"Exekutíva ČSH odvoláva s okamžitou platnosťou realizačný tím reprezentačného mužstva z dôvodu pochybenia, na základe zistení, ku ktorým dospela po vyhodnotení predložených správ a vyjadrení pozvaných členov realizačného tímu, hráčov a zamestnancov sekretariátu o priebehu reprezentačných akcií za obdobie od 27. decembra 2020 do 12. januára 2021, ktoré vyústilo do neúčasti na majstrovstvách sveta v Egypte."

Pri mužstve tak končí trénerské duo Jan Filip - Daniel Kubeš, ktoré ho viedlo od roku 2014 a na uplynulom európskom šampionáte s ním obsadilo šieste miesto, čo je najlepší výsledok za poslednú dekádu.

Postup na majstrovstvá sveta do Egypta, kam sa Česi dostali po šesťročnej prestávke, mal byť jedným z vrcholov ich pôsobenia.

V reakcii na nedávne udalosti rezignovalo aj viacero funkcionárov na čele s predsedom Jaroslavom Chvalným, ktorý šéfoval zväzu od apríla 2018.

"Stále sa to snažím spracovať. Poobede budeme diskutovať o ďalších, malých aspektoch. Ospravedlňujem sa, ale zatiaľ nechcem prezrádzať detaily.

Je dôležité, aby sme postupovali koordinovane a nie chaoticky. Posudzovali sme, či a u koho prišlo k pochybeniu. Môžem povedať len toľko, že exekutíva nebola v tejto veci jednotná," uviedol Chvalný. 

Českí hádzanári neodleteli minulý utorok na MS v Egypte pre vysoký počet nakazených koronavírusom v tíme. Ochorenie Covid-19 a iné zdravotné problémy malo celkovo 17 hráčov.

Čechov, ktorí sa mali predstaviť v G-skupine spoločne so Švédskom, domácim Egyptom a Čile, nahradilo na šampionáte Severné Macedónsko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Na šampionát nešli pre covid. Teraz za to pyká aj predseda zväzu